Råsterk prestasjon mot Allsvenskan-lag!

FFK tok imot Falkenberg på Stadion lørdag ettermiddag i det som var svenskenes "genrep" før seriestart i Allsvenskan. De hadde nok ønsket å sitte igjen med en bedre følelse etter oppgjøret i Fredrikstad.

Falkenberg starter sesongen på øverste nivå i Sverige neste helg og kom til Fredrikstad for den siste finpussen før alvoret begynner.
Kampen var FFK sin 8. i årets oppkjøring, og av de 8 var dette den 6. kampen mot motstand fra høyere nivå enn oss selv.

Håvard Åsheim, Eirik Mæland, Sakari Mattila, Leo Olsen, Noah Bech Hermansen og Aleksander Karstensen stod over oppgjøret, mens Anas Farah var med i troppen etter å ha trent med laget den siste uken.

God førsteomgang
Det ble en jevnspilt omgang i vinden på Stadion, begge lag fordelte både ballinnehav og initiativ i kampen relativt likt.
Første mulighet i kampen fikk Nicolay Solberg når ballen ramlet ned til han på kort hold, men skuddet gikk rett på keeper. I tillegg var linjemann oppe med flagget, så mål hadde det uansett ikke blitt.

Rett før halvtimen var spilt fikk FFK frispark på midtbanen, Oscar Lopez Borgersen løftet ballen inn i bakrom hvor Kjell Rune Sellin kriget til seg ballen og alene med keeper satt han inn 1-0 til hjemmelaget.

Etter dette fortsatte det jevne kampbildet, uten de helt store sjansene. Falkenberg fikk en stor mulighet etter 40 minutter når de kom fri i bakrom alene med Jenssen, men godt presset av Mads Nielsen ble avslutningen satt utenfor.

Like etterpå var Sellin på farten igjen, nok en gang er han råsterk i kroppen, setter på turboen og kommer alene med keeper. Denne gangen vinner keeper duellen, men på returen er Maikel Nieves og setter inn 2-0 som også var pauseresultatet.
God omgang av guttane!

KJØP SESONGKORT HER!

Målløs andreomgang
I pausen ble Nicolay Solberg og Andreas Hagen skiftet ut med Anas Farah og Love Reuterswärd. Dermed gikk Veteli inn i midten, mens Reuterswärd og Farah tok hver sin kant.

Det første kvarteret etter hvilen var FFK gode og kom til flere muligheter, den største hadde Maikel etter et flott innlegg fra Begby, dessverre gikk headingen hans like over mål fra kort hold.
Falkenberg kom mer med i kampen etter hvert og hadde et par gode muligheter etter innlegg, men klarte aldri å sette Jenssen i FFK-målet på prøve.

Etter timen spilt kom Tim Nilsen inn for Maikel og gikk på topp sammen med Sellin.

Falkenberg fikk straffe etter en dytt på et frispark, men straffesparket gikk i stanga og når skytteren prøvde å sette returen i mål ble det avblåst ettersom man ikke kan ta ballen før den har vært nær en annen spiller.

Dermed endte kampen med en imponerende 2-0 seier for FFK!

Solid strukturelt
Mot en solid motstander fra Allsvenskan som nylig har hatt sterke resultater mot andre topplag var det oppløftende å holde de til såpass få målsjanser.
Den defensive strukturen var en av bærebjelkene i 2018 og ser ut til å være på plass også i år.

Kjell Rune Sellin har nå 4 mål og 2 assist på sine to siste kamper og virker til å ha funnet storformen i 2019, det er alltid godt å ta med seg.
Selv med flere førsteellever-kandidater ute til dagens oppgjør viser kampen og byttene at bredden i årets FFK-tropp er sterk. Det kommer godt med både i treningshverdagen og når det blir skader og karantener utover i sesongen.

Bærum neste
Etter å ha møtt en rekke motstandere fra nivåene over hittil i vinter skal oppkjøringen avsluttes med to kamper mot motstand fra eget nivå.
Først ut er Bærum som kommer til Stadion lørdag 30. mars med kampstart 15:00.

Billettsalget til den kampen er åpnet i FFK Appen!