Årets kapteinteam

Under treningsleiren i Tyrkia ble det foretatt valg av kapteinteam for sesongen 2019 og her presenterer vi alle 4.

Kaptein
Eirik Mæland kom til FFK før 2018-sesongen og satt umiddelbart en solid standard for profesjonalitet i hverdagen. Bømlingen er med sin lange erfaring og gode lederegenskaper en naturlig kaptein for FFK, i 2018 spilte han samtlige kamper med unntak av en seriekamp han måtte stå over pga. gule kort. 

Eirik hadde en god sesong fra sin defensive midtbaneposisjon hvor han i kamp etter kamp la ned et stort arbeid og balanserte laget på en god måte. I tillegg bidro han med sterke 9 assist offensivt. 

Visekaptein
Under Eirik sin skadeperiode i vinter har Mads Nielsen tatt over kapteinsbindet, på lik linje med i fjor. 
Den danske midtstopperen kom også til FFK før fjorårssesongen og nylig fikk han utmerkelsen som "Årets spiller" på klubbens Årsmøte. 

Mads var på banen i samtlige obligatoriske minutter i 2018 og gjorde en solid sesong. Spesielt defensivt var både prestasjonene og resultatene sterke for han og resten av laget, av de 60 lagene i Norges 3 øverste divisjoner var det kun Mjøndalen og Rosenborg som slapp inn færre mål enn FFK i 2018.

- Det er helt naturlig for oss å videreføre det kapteinteamet vi hadde i fjor med Eirik og Mads i kraft av deres lederegenskaper og kontinuitet i arbeidet vårt. 
Både Eirik og Mads er viktige ledere i forhold til den kulturen som vi har og ønsker å opprettholde når det kommer til profesjonalitet i treningshverdagen.
Forteller Bjørn Johansen. 

Spillerutvalg
I tillegg til kaptein og visekaptein er det valgt ytterligere to spillere som til sammen utgjør spillerutvalget.
Ludvig Begby var med i spillerutvalget også i 2018, mens Stian Stray Molde er naturlig nok ny. 

Ludvig Begby er fortsatt bare 21 år, men har allerede vært i a-troppen til FFK i mange år. Tilsammen har venstrebacken godt over 100 kamper for klubben, debuten kom helt tilbake i 2013. 

Stian Stray Molde er ny fra Asker. Der var midtstopperen kaptein de siste årene og nå er den unge, men rutinerte spilleren kommet godt i gang i både på og utenfor banen i plankebyen. 

Sammen utgjør disse 4 spilleurvalget i a-troppen til FFK.

Sesongstart er nå under 4 uker unna - Husk å sikre deg fast plass!  KJØP SESONGKORT!
 

Annonse fra Eliteserien: