Solid prestasjon på Raufoss

FFK leverte en solid prestasjon på Nammo stadion og ble det første laget i årets sesong til å nekte hjemmesterke Raufoss en scoring.

Før kampen
Raufoss har som vanlig vært underholdende å se på med sin offensive og risikofylte fotball. Etter 10 runder har de gule og svarte scoret mest (22) og sluppet inn nest flest (19). Kampene deres har i snitt over 4 scoringer i seg, det er med andre ord aldri kjedelig å se på Raufoss sine kamper! De kom også fra en målrik kamp i forrige runde da de slo Bryne med 4-1 på hjemmebane.

FFK kommer også fra en seier, forrige kamp endte 2-1 mot KFUM på Stadion. Også vi kan vise til underholdende kamper med mye scoringer, 20 mål og 14 baklengs var fasit før den 11. serierunden. Rødbuksene må fortsatt klare seg uten kaptein Kjelsrud Johansen og midtbanegeneral Lindström. Det er mange andre som imponerer og gir stor konkurranse om plassene, til kampen mot Raufoss gjorde trenerteamet to forandringer, inn kom Jesper Isaksen på midten og Taofeek Ismaheel som sidespiss.

Meget solid omgang
Det var strålende sol og nydelige spilleforhold på Nammo stadion mandag kveld. To offensive lag kjente litt på hverandre de første minuttene, uten at noen av lagene spilte seg til noen store farligheter. Etter hvert tok FFK over og i den første omgangen skulle det meste skje på Raufoss sin banehalvdel.

Etter 10 minutter kom dommeren i fokus da Riki Alba ble spilt i bakrom, han ble hektet av keeper og gikk i bakken. Alle ventet på at kamplederen skulle peke på straffemerket, men han valgte isteden å gi Alba gult kort for filming. En avgjørelse FFK-leiren og spesielt Riki Alba skjønte svært lite av.

FFK fortsatte å ha initiativet i kampen, hadde en rekke fine angrep og gode posisjoner som også ga flere småfarligheter, uten av hjemmelagets keeper måtte hente frem sitt beste. Raufoss lå for det meste lavt i banen og ventet på kontringsmuligheter. De fikk noen overganger, men de ble som regel effektivt stoppet av et for dagen meget solid FFK-forsvar.

Riki Alba var frisk i den første omgangen og var involvert i nok en straffesituasjon da han fikk heade fra kort hold, headingen ble tilsynelatende stoppet på vei mot mål av en gulkledd uten keeperhansker, men dommeren lot også denne gå uten å peke på ellevemetersmerket. Rett før pause spilte FFK seg frem til en diger dobbelsjanse hvor Alba nok en gang var involvert. Hans avslutning fra 3 meter ble reddet av hjemmelagets keeper, og det samme ble utfallet da Aleesami forsøkte seg på returen. Dermed 0-0 til pause etter en solid omgang av FFK.

Ismaheel med drømmescoring
Andre omgang startet som den første avsluttet med mye godt spille fra FFK. Poengmaskinen Solberg kom ytterst nærme etter 50 minutter da FFK broderte seg gjennom på venstresiden, Ismaheel slo inn til Solberg, men hælflikken til toppscoreren gikk like utenfor målet til Raufoss. Stor sjanse for FFK.

Kun et par minutter etterpå skulle den endelig sitte for FFK. En miss i forsvaret til hjemmelaget sendte Ismaheel på løpetur. Han dro seg inn fra venstre, dro av en forsvarer og banket ballen i kassa. En strålende scoring fra FFK sin sidespiss som med det satt inn sitt første mål for sesongen.

FFK fortsatte å presse og Ismaheel var nok en gang involvert da Jesper Isaksen fikk en stor mulighet til å doble etter 60 minutter. Lynvingen fant Isaksen midt foran mål på 15 meter, men avslutningen gikk dessverre over fra midtbanespilleren. Ismaheel var nærme sitt andre da innbytter Love Reuterswärd slo inn fra høyre, men Ismaheel rakk akkurat ikke frem foran mål.

Raufoss kom mer med i oppgjøret i den andre halvdelen av omgangen og var nærme en utligning da Herman Kleppa klemte til fra 20 meter etter 75 minutter. Heldigvis for FFK snek det gode skuddet seg like utenfor stolpen til Jenssen.

Hjemmelaget fikk et trykk på FFK de siste 15 minuttene og rødbuksene måtte kjempe for å holde unna i egen boks. Det gjorde de med bravur og etter 94 minutter med fotball på Nammo stadion kunne FFK juble for seier 1-0 etter en god prestasjon.

Tusen takk til de tilreisende FFK-supporterne som bidro fra tribunen!

Bryne neste!
Neste kamp for FFK er søndag 18. juli på Stadion, da kommer det andre opprykkslaget på besøk. Bryne, med tidligere FFK-trener Jan Halvor Halvorsen, har imponert i seriestarten og står med solide 17 poeng etter 11 kamper.

På bortebane har Bryne både hatt gode og dårlige dager. 5 kamper på tur har gitt 2 seire og 3 tap, med en målforskjell på 8-10. Forrige bortekamp endte i 4-1 tap mot Raufoss, mens bortekampen før det igjen var en sterk 3-2 seier mot Start.