Før kampen: FFK - Stjørdals Blink

Allerede mandag er det ny serierunde og denne gangen er det ikke bare en spennende fotballkamp på Stadion, "Lange Flate Ballær 3" skal også spilles inn!

Eventyret Stjørdals Blink
Med 10 minutter igjen av 2018-sesongen var Stjørdals Blink i 3. divisjon, når siste kamp var spilt i 2019 var de i OBOS-ligaen. En eventyrlig snuoperasjon fra Blink som leverte en imponerende 2019-sesong og slo blant annet FFK i kampen om opprykket. 

2020 ble utfordrende for alle, men sportslig var det ekstra vanskelig for Stjørdals Blink. Første halvdel av sesongen så det lovende ut, men utover høsten ble det både dårlige resultater og flere perioder i uforskyldt karantene. Kvalifiseringsspill måtte til for å unngå nedrykk, en oppgave som de foregående år har vist seg svært vanskelig for OBOS-lagene. I tur og orden har FFK, Åsane og Notodden måttet ta turen ned fra OBOS-ligaen etter kvalifisering, men i 2020 ble rekken brutt. Stjørdals Blink slo Asker klart og beholdt plassen.  

Varierende sesongstart
Sesongen 2021 startet der 2020 sluttet. Etter 7 serierunder stod trønderne med kun 3 poeng, de poengene kom i første hjemmekamp i runde 2. Etter det måtte de vente til runde 8, da kom det endelig en ny seier i banken. Fra den kampen har det sett bedre ut og laget har kjempet seg opp i ryggen på sikker plass igjen. I øyeblikket står de med 13 poeng etter 14 kamper. Av de 13 poengene har 10 kommet på hjemmebane, men før sommerpausen ble det også en borteseier da Blink klarte det FFK ikke fikk til, nemlig å slå Strømmen på Strømmen stadion.

Første kamp etter ferien var mot Raufoss på hjemmebane. Et jevnspilt oppgjør hvor Raufoss stod for kampens eneste scoring, men hvor Blink var fullt på og høyde og fint kunne fått med seg både ett og tre poeng dersom marginene hadde vært på deres side. 

Stjørdals Blink har gjort noen endringer i troppen i sommer. Fredrikstad-gutt Pawel Chrupalla er lånt inn fra RBK, Karl Albin Helge Svensson er hentet fra Nardo og Frank Stolpe er lånt inn fra FK Haugesund til å vokte målet. Jakob Skille og Karl Martin Rolstad er lånt ut til Nardo, Anders Nygaard har byttet til Eik Tønsberg, mens Emil Ødegård har endt i KFUM. 

Gjenskape gode prestasjoner og ny utvikling eneste fokus
FFK leverte en god prestasjon mot Start i første kamp etter pausen og fortsatte dermed rekken med gode seriekamper fra før ferien. Mye godt angrepsspill og få sjanser mot har vært gjengangeren både mot KFUM, Raufoss, Bryne, Strømmen og nå sist mot Start. På mandag er det en ny spennende oppgave som venter og på sidelinjen er det Joakim Klæboe som har ansvaret i Bjørn Johansen sitt kurs-fravær. Harstadværingen gleder seg til kamp.

- Vi leverte en veldig god prestasjon mot Start, og når vi klarer å levere gode prestasjoner i både trening og kamp, så skaper vi utvikling. Det er der det hele og fulle fokuset vårt ligger, og det er det vi ønsker å fortsette på mot Stjørdals Blink. Det er kort tid mellom kampene nå, men vi er inne i normal treningssyklus hvor vi har en god spillertropp som leverer høy kvalitet hver dag. The show must go on! Avslutter Klæboe.  

Oscar Jansson venter på ny gips til hånda for å komme seg tilbake i spill, det skjer forhåpentligvis i løpet av noen få dager, men unggutten rekker ikke kampen mandag. Love Reuterswärd er heller ikke klar for kamp og Ana Farah er som kjent lånt ut til Egersund ut sesongen. Jakob Lindström trener for fullt med laget igjen, men om han er med i troppen mandag er ikke bestemt enda. Utover det er alle mann klare for kamp. Fortsatt er det bare Philip Aukland som er i faresonen for karantene med sine 3 gule kort. 

Lange Flate Ballær 3
Lange Flate Ballær 3 kommer på kino til våren, innspillingen er godt i gang. Noen av scenene skal spilles inn på Fredrikstad Stadion, og noen av de mer sentrale filmes med publikum under kampen mandag! Dette håper vi Fredrikstad-folket er med på - Vi trenger å vise frem Fredrikstad fra sin beste side når det skal foreviges! 

Kjøp billett nå!
Kjøp billett i FFK Appen eller VED Å KLIKKE PÅ DENNE TEKSTEN!

Les mer informasjon om kampene her: 
Billettsalget har åpnet!

Info om ståfeltene mot Start og Stjørdals Blink

Her blir det OBOS Fanzone+

Info om hurtigtesting for de uten vaksinepass

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Eliteserien: