Før kampen: FFK - KFUM

Mandag er det det den 10. runden av årets OBOS-liga allerede, og da er vi tilbake på Stadion hvor vi skal møte formlaget KFUM!

Etablert på øvre halvdel
KFUM rykket opp til OBOS-ligaen i 2018 etter en voldsom formtopp på slutten av sesongen. KFUM tok "bare" 47 poeng i Postnord-ligaen, men i en jevn liga det året holdt det til kvalifisering på målforskjell og i kvalifiseringen tok de seg forbi både FFK og Åsane, og dermed inn i OBOS-ligaen. 

I OBOS-ligaen 2019 marsjerte mannskapet til Jørgen Isnes videre og tok seg til en imponerende 4. plass i debutsesongen. I kvalifiseringen til Eliteserien sa det stopp mot Start, men det la ingen demper på hvor god sesongen hadde vært. Den vanskelige andresesongen i 2020 endte ikke like bra, men før siste serierunde hadde de nok en gang kvalifisering til Eliteserien i siktet. I en ellevill fotballkamp på en snødekt Nammo Arena på Raufoss 13. desember, var det hjemmelaget som kunne juble for seier 5-4 og da var det Raufoss og ikke KFUM som endte i kvalifisering. 

KFUM måtte ta til takke med en 8. plass, men med 46 poeng i 2019 og 39 poeng i 2020 kan man trygd slå fast at KFUM har etablert seg som et solid OBOS-lag etter sine to første år på nivået. 

Funnet formen
KFUM startet årets sesong med kun 1 poeng på de tre første kampene. Uavgjort i serieåpningen borte mot Jerv ble etterfulgt av to tap mot HamKam og Aalesund uten at "Kåffa" fikk satt ballen i mål. I den 4. kampen skulle det løsne og på de 6 serierundene etter dette har ikke KFUM gått av banen uten poeng. 

Jerv - KFUM 1-1
KFUM - HamKam 0-2
Aalesund - KFUM 1-0
KFUM - Ull/Kisa 4-0
Grorud - KFUM 2-2
KFUM - Ranheim 2-1
Bryne - KFUM 1-1
KFUM - Strømmen 1-1
KFUM - Raufoss 3-2

9 kamper, 13 poeng og igjen er KFUM på skjema til å passere 40 poeng i årets OBOS-liga og dermed være med i kampen om opprykket til Eliteserien. 

Utvikling og prestasjon i fokus
Med unntak av en mindre god kamp på Jessheim har FFK levert stabile prestasjoner hittil i årets OBOS-liga. Mandag er en ny mulighet for laget og spillerne til å ta nye steg. Bjørn Johansen håper å se et lag som byr på like mye offensivt som i kampen mot Grorud, og er like ærgjerrig defensivt som mot Ranheim. 

- Deilig med et skikkelig Premier League terminliste hvor kampene kommer tett. Å spille så ofte er med på å bygge oss opp både som liga, lag og utøvere. Veldig fornøyd med tilstedeværelsen og innlevelsen i de to siste kampene, da har vi lignet på oss selv med godt forsvarsspill, intensitet i presspillet og variasjon i angrepsspillet. Gjenskaper vi disse elementene så vil også resultatene bikke vår vei i kampene som kommer. Mandag er det en ny tøff utfordring mot et lag som ikke har tapt på 6 kamper, men vi er klare til å kjøre på. Deilig med ny kamp på Stadion! Forteller "Bummen". 

FFK mangler fortsatt Henrik Kjelsrud Johansen og Jakob Lindström, mens Ayoub Aleesami er tilbake i troppen etter å ha stått over mot Ranheim. Øvrige er også klare for kamp mandag.

Det ble ikke delt ut noen gule kort i forrige kamp og dermed er det fortsatt ingen FFKere som er i faresonen for karantene. Kun 11 gule kort har FFK pådratt seg i sesongens 9 første kamper, og ingen har flere enn 2. Karantene er først på 4 gule kort.

2000 tilskuere
Som mot Grorud er det tillatt med 2000 tilskuere og dermed kan SAMTLIGE sesongkort benyttes. Alle skal ha fått sms, dersom man ikke har mottatt det så vil fortsatt ditt sesongkort (App eller plastkort) være gyldig. Det blir ikke solgt enkeltbilletter til kampen. 

Les for øvrig mer om retningslinjer her: Tilskuerinfo: FFK - KFUM

Kampstart på mandag er 18:00. 
Dersom du ikke har sesongkort kan du se kampen på Discovery+.


 

Annonse fra Obos-ligaen: