Før kampen: FFK - Bryne

De to nyopprykkede lagene møtes til dyst på Stadion søndag ettermiddag!

45 år i toppfotballen
Ikke mindre enn 45 år på rad spilte Bryne FK i Norges to øverste divisjoner. Toppen hadde de på 80-tallet med seriesølv i 1980 og 1982, samt cupmesterskap i 1987. Bryne spilte i Eliteserien fra 1976 til 1988 og fra 2000 til 2003, i 2001 var de i cupfinalen hvor det ble tap mot rivalen Viking. Etter nedrykket fra Eliteserien i 2003 var Bryne i OBOS-ligaen frem til 2016, nedrykket fra OBOS-ligaen den høsten sendte Bryne utenfor Norges to øverste divisjoner for første gang siden starten på 70-tallet!

Høsten 2019 så det enda verre ut for Jærens superlag. Da det var 3 serierunder igjen hadde Bryne kun 3 poeng ned til nedrykksplass til 3. divisjon. Med 5 poeng på sesongens siste 3 kamper beholdt Bryne, med tidligere FFK-trener Jan Halvor Halvorsen ved roret, plassen i divisjonen og året etter skulle de lage overskrifter med et langt mer positivt fortegn. 

2020-sesongen skulle nemlig bli en parademarsj for Bryne. Med 44 poeng av 57 mulige vant de avdelingen klart og kunne forberede seg til OBOS-ligaen allerede den 7. november. En enorm snuoperasjon fra Bryne som gikk fra 12 tap i 2019 til kun 1 tap i 2020!

Strålende start
Bryne gikk inn i 2021-sesongen nesten uten en endring i spillertroppen. 3 spillere kom inn, og 3 gikk ut. Av endringene er det kun en som har ført til forandring på førsteelleveren til Bryne. Signeringen Meinhard Olsen fra Færøyene, med en fortid i Kristiansund, har virkelig vist seg frem med 6 mål og 2 assist på sine 9 kamper i OBOS-ligaen, men bortsett fra han så er det samme laget som tok seg gjennom Postnord-ligaen i 2020 som har levert varene i OBOS-ligaen i år. 7 spillere har startet alle kampene, mens 11 spillere har startet 9 eller flere. Dvs. si en nærmest identisk oppstilling hver eneste kamp. Oppsiktsvekkende tall, og enda mer hadde det antagelig vært om ikke nevnte Olsen hadde vært bortreist med landslagsspill for Færøyene. 

Bryne ble av mange tippet langt ned på tabellen i år, men det har jærbuene motbevist til gangs i den første tredjedelen av sesongen. Med 5 seire, to uavgjort og kun 4 tap er Bryne helt oppe på en 5. plass på tabellen og kan slå i bordet med sterke seire som 5-2 mot Ranheim hjemme og 3-2 mot Start borte. De siste to kampene har det derimot vært stang-ut for Bryne som har måttet se seg slått av både Raufoss og Sogndal. Tapet mot Sogndal var for øvrig første tap på hjemmebane siden 2019. Søndag er de helt sikkert ute etter å reise seg når de tar turen til Fredrikstad!

Forward minded
FFK kommer fra en god prestasjon på Raufoss hvor de leverte en av årets bedre kamper. Med unntak av en svak opptreden på Jessheim mot Ull/Kisa har rødbuksene levert jevnt gode prestasjoner gjennom hele oppkjøringen og den første tredjedelen av sesongen, og hovedtrener Bjørn Johansen ønsker å fortsatt se et lag som stadig ser etter nye detaljer å utvikle seg på. 

- Vi leverte en voksen kamp på Nammo sist, hvor vi var gode i de aller fleste fasene av spillet. Vi opplever at laget stadig utvikler flere strenger å spille på offensivt, det gir oss muligheten til god variasjon, noe som gjør oss vanskeligere å møte. På dette området har vi sett stor utvikling de siste ukene, noe vi jobber hardt for å optimalisere enda mer. Vi møter et Bryne-lag på søndag som har imponert alle så langt med en veldig tydelig spillestil, 4-3-3 offensivt og 4-5-1 defensivt. Kompakte i forsvar, men har også mye å komme med offensivt, noe de blant annet viste da de scoret 5 mål på Ranheim. Spennende utfordring som vi ser veldig frem mot! Forteller "Bummen". 

Henrik Kjelsrud Johansen og Jakob Lindström jobber seg tilbake fra skader og er forhåpentligvis å se i full trening fra og med starten av august. Et par andre spillere har noen mindre skadebekymringer, men håper å være med i troppen på søndag. Ingen spillere er ute med karantene, men Philip Aukland må stå over ved neste gule kort.

Åpen Dag på lørdag
Lørdag 17. juli er det klart for "Åpen Dag" på Stadion. Arrangementet er helt gratis!
Det er en mini fotballskole for alle fotballinteresserte jenter og gutter som vil spille ball med A-lagsspillerne til FFK. 

Det blir mange fotballøvelser, boller, frukt og drikke. 
Åpen Dag starter 12:00 og varer til ca. 13:30 - Velkommen til alle!

Les mer her: Åpen Dag

Samtlige sesongkort kan benyttes!
Kampen på søndag vil nok en gang kun være med sesongkortholdere. Samtlige sesongkort kan benyttes og billetter er distribuert i FFK Appen (plastkort fungerer også!). SMS om inngang er også sendt ut, dersom du av en eller annen årsak ikke mottar SMS, så vil du allikevel kunne benytte sesongkortet ditt som normalt. 

Les mer her: Tilskuerinfo FFK - Bryne

Kampstart på søndag er klokka 15:00
Dersom du ikke har sesongkort så kan kampen følges på MAX. 


Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: