Uavgjort på hjemmebane - igjen

Det endte 0-0 da Levanger gjestet stadion i den 19.serierunden. Det var sjanser begge veier, men FFK hadde den desidert største av dem.

FFK var søndag 13.august vertskap for Levanger. Det defensivt orienterte laget til Magnus Powell har så langt bare sluppet inn 15 mål. Etter seier 1-0 på bortebane mot Strømmen sist, plasserer Levanger seg på en solid 6.plass i OBOS-ligaen.

FFK på sin side er som viden kjent i poengnød, selv om rekken av ubeseirede kamper på hjemmebane er lang. Guttane har ikke tapt hjemme siden den forsmedelige kampen mot Florø i mai. Det har endog "bare" resultert i 10 poeng.

Sjansesløseri

Med tapet mot Jerv sist helg friskt i minne, var rødbuksene ivrige etter å bevise for hjemmepublikummet at dette ikke var godt nok, og at vi sammen skulle snu skuta.

Kampen åpnet rotete med en god del balltap som ingen av lagene brukte til sin fordel. Ti minutter hadde gått da en lang ball ble slått opp på Flo som headet i støtte til Kapidzic. På halvvolley maktet ikke dansken å overliste Faye Lund.

Minutter senere var det Westgaard sin tur til å teste skuddfoten. Fra 20 meter snek ballen seg like til side for mål. Skuddet til Westgaard ble etterfulgt av kampens desidert største sjanse. Flo spilte Kapidzic på åpent mål, men Kapidzic traff ikke helt som han hadde ønsket, og ballen gikk igjen utenfor.

Hjemmelaget presset høyt i den første omgangen, og tok kommandoen i kampen. Laget fra plankebyen kom til mange farlige muligheter, spesielt fra kantene, Nuhu var også nære med et frispark, men scoringen kom aldri i den første omgangen.

Levanger mer med

Den andre omgangen startet like tafatt som den første. Levanger var mer med i matchen, med blant annet en heading i tverrliggeren fra corner etter timen spilt.

Tidligere FFK-kjenning Robert Stene fikk løsnet et skudd fra ti meter, men heldigvis for hjemmelaget gikk kanonen utenfor stengene. Rollene snudde virkelig etter hvilen. Om FFK var det dominerende laget i førsteomgang, så var det Levanger som eide ball og kom til avslutninger etter pausen.

Noe mer enn det skjedde ikke, og kampen ebbet ut i 0-0, og nok en poengdeling hjemme for FFK. Neste uke står Bodø/Glimt borte for tur. Vi ønsker guttane lykke til!

Kampfakta:

Fredrikstad FK - Levanger FK (0-0)

Fredrikstad stadion

Tilskuere: 3400

FFKs lag: Jenssen - Westgaard, Akinyemi, Karoliussen, Nuhu - Veteli (Buduson), Åsheim, Furebotn, Henningsson (Begby) - Flo, Kapidzic (Lekaj)

Gule kort:

41 min Akinshola Akinyemi, FFK

69 min Joona Veteli, FFK