Strømmen trakk det lengste strået i jevnspilt kamp

Det ble en jevnspilt kamp på Stadion mellom FFK og Strømmen hvor begge lag var effektive foran mål.

Tre endringer
Søndag ettermiddag var det klart for ny treningskamp når vi tok imot Strømmen på Fredrikstad Stadion. Mye vind og regn preget søndagen i Fredrikstad, men været roet seg utover ettermiddagen og spilleforholdne var helt fine for lagene ute på matta.

Bjørn Johansen gjorde tre endringer på laget fra forrige kamp mot Alta. Ahmed El-Amrani tok plass på høyreback, Andreas Hagen kom inn i 10-er rollen og Tim Nilsen startet på topp.

Motstander Strømmen nærmer seg seriestart med stormskritt, kun to uker gjenstår før de spiller første serierunde i OBOS-ligaen. Strømmen kommer fra treningsleir på Marbella hvor de møtte Tromsdalen (1-0) og Sogndal (0-3).

Jevnspilt omgang
Jevnspilt er et veldig dekkende ord for hele den første omgangen på Stadion. FFK og Strømmen delte broderlig på ballinnehav, halvsjanser og mål.

1-0 kom etter 9 minutter når Joona Veteli brant av gårde et godt skudd fra utsiden av 16 meteren, keeper måtte gi en retur og der stod Tim Nilsen klar og satt inn ledelse til FFK.
Begge lag hadde et par halvsjanser etter innlegg, men den største sjansen var det Nicolay Solberg som stod for når han elegant lobbet ballen over keeper, men dessverre i tverrligger og ikke nettet.

Etter 41 minutter kom utligningen for Strømmen når Strømmen spilte seg ned på sin venstreside og fikk slått ballen inn foran mål, der var Begby og klarerte, men Strømmens Gussiås blokkerte ballen i mål med hånda, dessverre fikk ikke dommer med seg det. Dermed 1-1 og man var like langt inn til hvilen.

Sjansefattig, men målrikt
Til pause kom Love Reuterswärd inn for Andreas Hagen i et forhåndsbestemt bytte. Love tok plass på kant, mens Maikel Nieves gikk inn i midten bak spissen for Andreas Hagen.

FFK startet andre omgang best og Marius Hagen ga oss ledelsen på ny etter å ha plukket opp nedfallsfrukten etter et frispark.
I minuttene etter var hjemmelaget gode, men ut av ingenting var Strømmen gjennom alene med Jenssen og utlignet.

Utover i omgangen virket Strømmen som det vasseste laget på Stadion uten at det resulterte i så mange målsjanser. Midtveis i omgangen gikk bortelaget opp i føringen etter et pent angrep som endte med en avslutning som Jenssen reddet opp i tverligger, på returen var Strømmen først og satt ballen i åpent mål.

Herfra og ut omgangen var det en jevnspilt kamp uten de store hendelsene, men på overtid skulle det igjen bli action.
Først fikk FFK frispark på 20 meter som Veteli løftet over muren og rett i mål, strålende utført av Joona.
I det 94. minutt var Strømmen på et siste angrep, men mistet ballen over linja. Alle spillerne på begge lag ruslet utover i påvente av 5-meter for FFK, men dommer hadde bestemt seg for corner. Den corneren utnyttet Strømmen til det fulle og sikret 4-3 seier etter en god heading.

Mye bra, mye å jobbe med
Det ble en pussig kamp på Stadion i dag med hele 7 scoringer uten at spill og sjanser tilsa det. Lagene utlignet hverandre på banen og hele oppgjøret var jevnspilt fra start til mål.
Å spille jevnt mot et etablert OBOS-lag er selvsagt positivt, selv om det alltid er frustrerende å tape fotballkamper, spesielt når flere av baklengsmålene kommer etter situasjoner som skulle vært avblåst.

Håvard Åsheim og Kjell Rune Sellin er begge forventet tilbake i trening fra og med starten på neste uke, mens kaptein Mæland så smått er med på feltet igjen i uka som kommer.

Falkenberg neste
Neste treningskamp for FFK går også på Fredrikstad Stadion, den går på lørdag 23. mars og motstander er Allsvenskan-laget Falkenberg.
Falkenberg rykket opp til øverste nivå i Sverige i 2018 og har i vinter imponert ved å slå bl.a. IFK Gøteborg.

Kampstart på lørdag er 15:00.