Mørkt mot Strømmen

Strømmen vant komfortabelt hjemme mot FFK. Tre mål på seks minutter og 4-1 ble fasit på Romerike.

Det ble en dyster bortekamp mot Strømmen. En tafatt førsteomgang av FFK gjorde sitt til at man aldri kom på høyde med de gråe fra Romerike, som kontrollert vant 4-0 på hjemmebane.

Kjapp Strømmen-trippel

Håvar Jenssen reddet akrobatisk med beina den første store sjansen på Strømmen stadion etter ni minutter. Og det var Strømmen som kom best i gang.

Etter 17 minutter ble Lahdenmäki sitt tilbakespill for svakt, og lynhurtige Brændsrød snappet opp ballen, spilte den forbi Jenssen, og enkelt trillet ballen i mål.

Og det skulle bli verre for bortelaget. Bare tre minutter senere doblet Strømmen ledelsen med Thor Lange, og like etterpå satte Olav Øby vakkert inn 3-0 på et frispark. Strømmen hadde god kontroll i den første omgangen, og FFK maktet ikke å skape noe som helst.

Fem minutter før pause satte Achrifi inn det siste for omgangen, og FFK-spillerene gikk slukøret inn i garderoben. En omgang der guttane dessverre ikke var på høyde, og en fullt fortjent 4-0-ledelse for hjemmelaget.

FFK-straffe

Loberto byttet ut både Nuhu og Kapidzic etter pause, og inn kom Kaland og N'Diaye. Etter timen spilt fyrte Kaland av et skudd som gikk i stolpen, innbytteren var veldig nærme en redusering. Likevel var fortsatt Strømmen det beste laget. Strømmen som forståelig nok spilte med stor selvtillit.

FFK forsøkte å kjempe seg tilbake i kampen, og etter 75 minutter ble bortelaget tildelt straffespark. Ulrik Flo chippet inn et mål som kun skulle pynte på sluttresultatet.

Thomas Rekdal, 16 år, kom inn for Brix da det var igjen ti minutter av kampen. Dette var debuten til unggutten fra egne rekker. Noe mer skulle det derimot ikke skje. Alt i alt en førsteomgang der bortelaget ikke var påskrudd, og det holdt til at Strømmen komfortabelt tok med seg alle tre poengene hjem.

Kampfakta:

Strømmen IF - Fredrikstad FK 4-1 (4-0)

Strømmen stadion

Tilskuere: 491

FFK: Jenssen - Lahdenmäki, Westgaard, Akinyemi, Nuhu (Kaland), Karoliussen, Veteli, Brix, Begby, Flo, Kapidzic (N'Diaye)

Gule kort:

22 min Shola Akinyemi, FFK

27 min Patrik Karoliussen, FFK

64 min Stian Rasch, Strømmen

79 min Kristian Brix, FFK

Mål:

17 min Markus Brændsrød, Strømmen

20 min Thor Lange, Strømmen

23 min Olav Øby, Strømmen

40 min Mustapha Achrifi, Strømmen

76 min Ulrik Flo, FFK