Meling og Olsen fikk plass på "Trenerløftet"

Olympiatoppen har denne høsten oppfordret unge, talentfulle og ambisiøse trenere for morgendagens utøvere, som ønsker å videreutvikle seg i trenerrollen, til å søke om en plass i prosjektet «Trenerløftet».

Hensikt og målgruppe
Målgruppen for prosjektet er særforbundenes prioriterte trenere for morgendagens utøvere. Tiltaket er fellesidrettslig, og trenere fra alle idretter kunne søke.
Hensikten med «Trenerløftet» er å bidra til kompetanseheving og utvikling for unge talentfulle trenere. Målet er å ta vare på og utvikle neste generasjon trenere og derigjennom få frem enda flere utøvere på internasjonalt toppnivå i et langsiktig perspektiv.

Gjennomføring
Programmet legger opp til at veiledere fra Olympiatoppen besøker deltakerne i deres trenings- og konkurransesituasjon 10 ganger gjennom et år, med fokus på deltakerens utviklingsmål. De aktuelle trenerne i hver av Olympiatoppens regioner, vil samles fire ganger gjennom perioden for å utveksle erfaringer og fortsette læringen sammen.

«Trenerløftet» hadde plass til 72 trenere i 2019 på landsbasis, og det er dermed veldig gledelig at både Magnus Meling og Aleksander Olsen kom gjennom nåløyet! 

- Vi har begge store ambisjoner for egne karrierer og ikke minst hva vi kan utrette for hver enkelt spiller. Når denne muligheten dukket opp med faglig påfyll og ekstra oppfølging for egen utvikling med erfarne idrettsledere som har jobbet i mange år med toppidrett er det særdeles hyggelig å bli valgt inn i et slikt program. Forteller begge samstemt.

- Vi har nok litt ulike områder vi ønsker å søke dypere kunnskap om og bli utfordret på, men for egen del er jeg svært opptatt av ledelse, kultur og miljø. Derfor vil mitt fokus være sentrert rundt effektiv ledelse av enkeltspillere og gruppe, avslutter Aleksander Olsen.

FFK ønsker begge trenerne lykke til med prosjektet!

Annonse fra Eliteserien: