Kupen senket FFK

Tross drømmescoring av Westgaard måtte FFK dra tomhendte hjem fra Florø. Endre Kupen scorte hele tre mål, og hjemmelaget vant første kamp etter ferien hele 4-1.

Da var det endelig duket for tellende match i OBOS-ligaen igjen, og guttane tok turen til Norges vestligste by for årets andre møte med Florø.

Nyopprykkede Florø stod før dagens oppgjør med 5 seire, og 6 tap. Etter en bunnsolid siste halvdel av vårsesongen endte florøværingene på en imponerende 8.plass.

FFK på sin side spilte seg også opp utover våren, og er definitivt på jakt etter nye poeng nå som høstsesongen har blitt sparket i gang!

Sjanserik åpning

Fredrikstad spilte seg til corner etter bare ett minutt. Ulrik Flo vant duellen og ballen havnet i beina til Kapidzic. Kun oppofrende forsvarsspill av Florø-stopper Hove gjorde at FFK ikke gikk opp i føringen før kampen omtrent hadde startet.

De rødhvite virket heltente, og var tydelig revansjesugne etter tapet på hjemmebane tidligere i sesongen. Men Florø var heller ikke for katten, og viste ved flere anledninger at det ikke var tilfeldig at det var nettopp de som var formlaget i ligaen.

Etter 15 minutter smalt det i stolpen fra Kupen og hjemmelaget. Det bølget altså fram og tilbake i sommersola på Florø stadion. Florø tok over mer og mer, og etter halvtimen sprakk nullen. Endre Kupen hadde få problemer alene med Håvar Jenssen, og 1-0 var et faktum.

Florø ønsket nok å ha med seg ledelsen inn i garderoben, men Filip Westgaard ville det annerledes. Noen minutter før pause klemte han til fra drøye 25 meter helt oppe i vinkelen bak Frenderup, og lagene var igjen like langt.

Kupen traff på overtid av første omgang rammeverket for andre gang i kampen da han fra brente til fra skrått hold. Heldigvis for bortelaget, hadde Jenssen marginene på sin side nok en gang.

Raske Florø-scoringer

Den andre omgangen startet naturlig nok ikke like fartsfylt som den første. Kampen svaiet fram og tilbake da Rashad Muhammed var raskt frempå en uheldig retur fra Håvar Jenssen, og Florø tok igjen ledelsen.

Og de blåe og sorte var ikke ferdig der. Bare minuttet senere fosset Endre Kupen igjen alene med keeper, og satte sitt andre for dagen.

Kupen var virkelig het denne kvelden, og etter 73 minutter var hattricket fullbyrdet. Spissen mottok ballen på egen banehalvdel og forserte fremover før han lurte begge FFK-stopperne og hamret ballen i mål.

Fredrikstad gjorde så alle sine tre spillerbytter. Bortelaget tar med seg en Anas Farah Ali tilbake fra skade. Henrik Bredeli og Thomas Rekdal kom også inn og fikk med seg det siste kvarteret.

Flere mål skulle det ikke bli. Etter en jevnspilt førsteomgang var Florø det førende laget, og scorte hele tre mål i den andre. Alt i alt en fortjent seier til laget fra Norges vestligste by.

Kampfakta:

Florø Fotball - Fredrikstad FK 4-1 (1-1)

Florø stadion

Tilskuere: 1427

FFKs lag: Jenssen - Lahdenmäki (Rekdal), Westgaard, Akinyemi, Nuhu (Bredeli) - Karoliussen, Veteli, Åsheim (Farah Ali), Begby - Flo, Kapidzic

Gule kort:

2 min Håvard Åsheim, FFK

40 min Runar Hove, Florø

59 min Jarkko Lahdenmäki, FFK

Mål:

31 min Endre Kupen, Florø

37 min Filip Westgaard, FFK

66 min Rashad Muhammed, Florø

68 min Endre Kupen, Florø

73 min Endre Kupen, Florø