Kontrollert seier mot Rakkestad for rekrutt

Mandag kveld spilte rekruttene årets 10. seriekamp når Rakkestad gjestet Stadion, det endte i nye poeng til unggutta.

FFK stilte med et solid lag fra start mandag, blant annet var Håvard Åsheim tilbake i kamp etter halvannen måned ute med skade.
Rekruttene har hatt en fin start på sesongen, men gikk på et bananskall borte mot Sarpsborg FK i forrige kamp. Derfor var det en viktig kamp mot Rakkestad mandag kveld når man skulle tilbake på vinnersporet.

Rett i ledelsen
Det tok knappe to minutter før FFK var i ledelsen. Sellin spilte Reuterswärd gjennom og alene med keeper var den unge kantspilleren sikkerheten selv og dunket inn 1-0.
FFK hadde veldig mye ball, men klarte ikke helt å få sving på angrepsspillet den første delen av kampen. Det ble mye nesten og Rakkestad klarte å holde hjemmelaget unna de aller klareste mulighetene.

Rett før halvtimen var spilt smalt det på nytt fra FFK når Åsheim var langt fremme og fant Sellin inne i 16-meteren, han klinket ballen ned i hjørnet, utagbart for keeper. Effektivt og fint fra FFK med distinkte avslutninger, men 2-0 var litt i overkant ut i fra spill og sjanser så langt.

Rakkestad viste seg frem som et hardtkjempende og robust lag md god struktur. De yppet seg også med jevne mellomrom i 1. omgang, men klarte aldri komme til skikkelige målsjanser. Målsjanser kom derimot FFK til, den mest skuddglade før hvilen var Reuterswärd som flere ganger fyrte av, men med unntak av scoringen gikk skuddene utenfor målet.
2-0 til pause etter middels omgang av FFK hvor spillet ikke fløt helt som det kunne og burde, men et par flotte avslutninger sørget for ledelse til hvilen.

Dominerte etter hvilen
Til pause gikk som planlagt Kjell Rune Sellin ut, inn kom Daniel Willadsen som har scoret bra med mål for G19 denne vårsesongen.

Som i den første omgangen så var FFK på vei mot målet etter kun et par minutter, Getz kom seg fri på venstresiden både en og to ganger på et lite minutt, men den første muligheten stoppet keeper og den andre gikk like over.
Det var tydelig at FFK ville skru ting opp et par knepp etter hvilen og skapte flere gode muligheter på få minutter.
Etter snaue timen vippet Nieves gjennom Reuterswärd som alene med keeper uselvisk spilte Willadsen på blank, 3-0 og spikeren i kista på Stadion.

Etter en drøy time var det nok kamptrening for Åsheim etter skadeavbrekket, inn kom Mikael Engsmyr på høyrebacken.
Utover i omgangen begynte gjestene fra hjertet av Østfold å gå opp i liminga defensivt og det ble mye sjanser for FFK. Upresise avslutninger og en god keeper sørget for at det ikke var flere scoringer enn 3-0 når man var halvveis i andre omgang.

Med 20 minutter igjen gikk Zoulakis, Nieves og Reuterswärd ut til fordel for Micael Lervik, John Fredrik Bendvold og Oscar Jansson. G19 har spennende kamp allerede på torsdag når de møter Lillestrøm i 3. runde av NM, derfor var det ønskelig å fordele spilletiden godt i dag for å ha flest mulig juniorer klare til torsdagens kamp med friske bein.

Det ble mange forspilte sjanser utover i andre omgang for FFK, men på overtid satt den igjen for Willadsen når han dro seg fri og smalt ballen ned i hjørnet bak Rakkestad sin gode keeper. Med kveldens 4-0 seier er rekruttene oppe på 3. plass på tabellen, poenget bak serieleder Østsiden som har to kamper mer spilt enn våre unggutter. Neste kamp for FFK er mandag om en uke, og da er det naboduell mot Kråkerøy sine rekrutter!