Lekaj og Sellin sikret derbyseier

På et nærmest fullsatt Melløs viste de rødhvite guttane at de blir å regne med i år. Tre nye poeng ble med bussen hjem til plankebyen.

FFK tok den korte turen nordover i fylket for å måle krefter med naboklubben Moss. I strålende vårsol var Høgmos utvalgte klare til dyst etter midtukens cupavansement mot Kvik Halden.

Skremselsskudd fra Moss

På den litt gulgrønne gressmatta på Melløs kom hjemmelaget med et skikkelig skremselsskudd etter bare drøye minuttet. Ballen endte i mål, og halve Melløs jublet for scoring. De hadde derimot ikke fått med seg at kampens pipeblåser korrekt hadde blåst av for frispark til FFK. 

Moss åpnet friskt, og stod ikke tilbake for Fredrikstad i åpningsminuttene. Men det var Plankehaugen som skulle få slippe løs jubelen først. Rocky Lekaj vendte bort Moss-forsvaret etter 22 minutter, og dunket ballen i nettmaskene.  

Scoringen resulterte i økt selvtillit hos rødbuksene, som kontrollerte inn ledelsen til pause.

Straffescoring 

Rett etter pausehvilen ble FFK tildelt straffespark. Kjell Rune Sellin trappet opp, og hamret ballen opp i vinkelen. Årets første seriescoring for spissen.

FFK tok kommandoen raskt igjen etter scoringen, og var nærmere tre enn Moss var reduseringen. Høgmos defensive struktur har virkelig latt seg vise på årets FFK-utgave. Leko og Nielsen i midtforsvaret har vært synonymt med sikkerhet de første matchene i PostNord-ligaen. 

Nok en gang holder rødbuksene nullen. Og nok en gang vinner vi et rivaloppgjør. Vi takker for den fantastiske støtten i Moss, så sees vi på stadion!

Foto: Trine Sirnes

Kampfakta:

Moss FK - Fredrikstad FK 0-2 (0-1)

Melløs stadion

Tilskuere: 3205

FFK: Jenssen - Westgaard, Nielsen, Leko, Begby - Farah (Åsheim), Mæland, Rekdal, Lekaj (Chaib) - Falk Larsen (Lopez Borgersen), Sellin

Gule kort:

35 min Marcus Ohlsson, MFK

47 min Anders Gundersen, MFK

61 min Thomas Klaussen, MFK

69 min Henrik Stokkebø. MFK

70 min Kjell Rune Sellin, FFK

84 min Remi Svindland, MFK

Mål:

22 min Rocky Lekaj, FFK

48 min Kjell Rune Sellin, FFK

Annonse fra Eliteserien: