Cup-exit

Cupeventyret er over for denne gang. De rødhvite har røket ut i 1.runde av Norgesmesterskapet mot Kråkerøy.

Det ble en tung kveld for FFK borte-hjemme på Fredrikstad stadion mot Kråkerøy IL. En kamp som ble preget av Håvard Åsheim sitt røde kort tidlig i den første omgangen.

KIL best fra start

Like før kvarteret var spilt fikk Håvard Åsheim sitt andre gule kort, og FFK måtte altså spille resten av kampen med 10 mann. 

Kråkerøy fikk en energiboost av utvisningen, og etter 20 minutter kriget Martin Stafseng inn ledelsen for de hvite og grønne fra Blomsterøya. Kråkerøy fortsatte å presse på, og Fredrikstad slet med å skape noe som helst.

Et par minutter før pause var Kråkerøy uhyre nære igjen, da de snappet opp en litt for kort støttepasning fra Leko. Heldigvis for FFK var Jenssen våken i buret, og lagene kunne gå inn til pause med en ettmålsledelse til Kråkerøy som var fullt fortjent. En omgang der FFK ikke var i nærheten å matche viljen og aggressiviteten til Kråkerøy.

FFK fikk aldri satt press på Kråkerøy

Loberto så seg nødt til å gjøre to endringer i pausen, inn kom Kevin Wright og Ulrik Flo til fordel for Kaland og N'Diaye. Kråkerøy gikk ut i samme tempo som første, og skapte et par sjanser rett ut fra hvilen. Trebotic kommer inn for Brix litt senere. Da timen er rundet trodde nesten hele stadion at Kråkerøy økte ledelsen, men scoringen ble annulert på grunn av litt for tøff behandling av Ulrik Flo inne i sekstenmeteren. 

Innbytteren Wright fyrte av et skudd i tverrliggeren like etterpå, kanskje Fredrikstads første virkelige sjanse. Guttane kom noe mer inn i kampen, men det var fortsatt Kråkerøy som hadde de største sjansene. 

FFK var nødt til å ofre mer, som igjen gjorde at KIL fikk noen farlige kontringer. Guttane jaktet febrilsk en utligning, men Kråkerøy jobbet iherdig, og noen utligning ble det aldri. Vi ønsker Kråkerøy lykke til videre i cupen, og konstanterer at cup fortsatt er cup.

Neste mulighet for FFK å rette opp dagens kamp er søndag 30.april borte mot Ullensaker/Kisa.

Kampfakta:

Kråkerøy IL - Fredrikstad FK 1-0 (1-0)

FFKs lag fra start: Jenssen - Kaland (Wright), Leko, Skagestad, Westgaard - Veteli, Åsheim, Falk Larsen, Brix (Trebotic) - N'Diaye (Flo), Kapidzic

Tilskuere: 1412

Gule kort:

1 min Andreas Ovesen Nygaard

49 min Rino Falk Larsen

71 min Torvald Berthelsen

Røde kort:

12 min Håvard Åsheim (2 gule)

Mål:

22 min Martin Stafseng

Annonse fra Obos-ligaen: