Williams til FFK

FFK henter Noa Williams (19) fra IK Brage i Superettan, angriperen møter til sin første FFK-trening etter sommerpausen.

To år med Brage i Superettan
Noa Williams har opprinnelig gått gradene i Hammarby, men før 2020-sesongen forlot han Stockholm og Hammarby til fordel for IK Brage i Borlänge, midt i Sverige. Der spilte junioren seg inn på a-laget i Superettan, tilsvarende OBOS-ligaen i Norge, og spilte 25 av 30 serierunder for Brage som endte på en 8. plass. 

I årets sesong har 2001-modellen spilt i alle kampene for Brage, og nå går turen videre til Norge, Fredrikstad og FFK for angrepsspilleren. Noa selv gleder seg til å ta fatt i plankebyen hvor han har signert en avtale ut 2024. 

- Jeg er veldig glad og kjenner meg stolt av å få bli en del av Fredrikstad som klubb. Jeg kjenner også at den fotballen som FFK spiller passer meg veldig bra. Jeg ser veldig frem mot tiden som kommer i Fredrikstad og håper jeg kan bidra til god og underholdende fotball, forteller Noa.

Fulgt gjennom vårsesongen
Noa Williams ble oppdaget av speider Espen Sørum Hansen og har blitt kartlagt av FFK gjennom våren og sommeren. Sportslig leder Joacim Heier er godt fornøyd med funnet til Sørum Hansen og har sammen med speideren fulgt Williams nøye over en lengre periode.

- Noa er en spiller vi ser et stort potensial i. Han har vært god som kant for Brage og vi tror han får enda mer ut av ferdighetene sine som sidespiss i vår formasjon og måten vi spiller fotball på. Noa har fart, balanse, teknikk og blikk. Han er ung, sulten, trenbar og ambisiøs, akkurat slik profil som vi er ute etter. Noa er fortsatt en ung gutt og skal få tid til å tilpasse seg vår fotball. Langsiktig er Noa særdeles spennende, og vi tror også han kan komme til å bidra mye allerede i høst, forteller Heier. 

FFK takker IK Brage for god dialog omkring overgangen og ønsker Noa Williams velkommen til Fredrikstad!

Annonse fra Eliteserien: