Oscar Jansson (17) og de andre FFK-guttane leverte en god prestasjon borte mot divisjonskollega Moss lørdag ettermiddag, et lag med hele 4 Fredrikstad-gutter født på 2000-tallet fra start ga seg ikke før de hadde satt 4 baller bak Mossekeeperen.

Ungguttas dag nok en gang!
Det var FFK sin 5. treningskamp i 2020, den første mot en fra samme divisjon. Bjørn Johansen og Joakim Klæboe måtte klare seg uten etablerte spillere som Ludvig Begby, Mads Nielsen, Thomas Drage og Henrik Kjelsrud Johansen som alle er ute med skader, i tillegg ble Jakob Lindström og Maikel Nieves hvilt denne helgen.

Det ga bl.a. Fredrikstad-guttene Tomas Lopez Borgersen (19), Alexander Zoulakis (20), Anas Farah (20) og Oscar Jansson (17) sjansen fra start, alle født etter tusenårsskiftet, alle produkter av FFK sin egen utviklingsavdeling.

Alba er i gang
Det var Moss som kom best igang de første 4-5 minuttene, men deretter var det kun FFK det handlet om de første 45 minuttene. Etter et par gode muligheter som ikke ga scoring, var det Riki Alba som skulle gjøre det etter omkring 15 minutter. Han utnyttet et svakt tilbakespill, rundet keeper og satt inn 1-0 til FFK.
Det kunne blitt flere mål like etterpå, men det var først etter 30 minutter at ledelsen ble doblet. Den scoringen kom etter en corner hvor Anas Farah lusket foran kassa og hælsparket inn 2-0 til FFK.

2-0 stod seg til pause etter en fin prestasjon på Rygge IL sitt flotte kunstgress.

Perle fra Solberg
Etter hvilen fortsatte lagene der de slapp. FFK gikk rett i angrep og det tok ikke lang tid før Nicolay Solberg fikk muligheten etter at FFK kontret på en Mosse-corner. Anas Farah drev frem, ga til Solberg som fra 16 meter sendte kula rett i vinkelen bak en sjansesløs keeper.

Etter en time var det avtalt at Riki Alba skulle gi seg for dagen, men før han fikk bytte rakk han å stange inn 4-0 på et strålende slått frispark av Solberg. Det var Alba sin 3. scoring for vinteren, det blir spennende å se om målmaskinen fra 2019 fortsetter scoringshowet også for a-laget i 2020.

De siste 25 minuttene kom flere unge spillere innpå. I tur og orden byttet FFK inn Eirik Vestby, Noah Bech Hermansen, Phillipe Koko og Adrian Hansen. I tillegg er det gledelig at Love Reuterswärd begynner å finne formen, i dag ble det 30 minutter for den dribleglade kantspilleren.

Med 5 minutter igjen på klokka fikk Moss sin redusering etter en flott heading på corner. Men det tok lite fra prestasjonen til et ungt FFK som fortsatte rekken med oppløftende treningskamper i 2020.

Asker neste
Det gjenstår fortsatt hele 5 og en halv uke til seriestart og 4 treningskamper. Neste mulighet til å trene med drakta på er mot Asker på Fredrikstad Stadion 14. mars klokka 15:00.