Uavgjort mot FK Vidar

Torsdag kveld spilte vi årets 8. seriekamp når den 3. serierunden endelig ble fullført, men vi klarte ikke å skape den prestasjonen vi hadde ønsket oss.

Historien med den utsatte kampen mot FK Vidar kjenner de fleste til, denne gangen var det ingen pilotstreik og kveldens gjester kom seg fra Stavanger til Fredrikstad problemfritt.
I dagene før kampen var det mye snakk og skriverier om et voldsomt uvær som skulle treffe Fredrikstad denne dagen, men når kampen ble sparket igang skinte solen over Norges mest attraktive by!

Siden seieren over Moss sist lørdag var det ingen endringer i troppen, og trenerteamet valgte å fortsette med de samme 11 som har startet de foregående tre seriekampene.
FK Vidar stilte nesten samme lag som sist de også, eneste endring var midtstopper og kaptein Daniel Berntsen som ikke var med til Fredrikstad.

Kom tilbake etter sjokkåpning
Gjestene fra Stavanger kom desidert best i gang på Stadion mot et merkelig passivt FFK-lag. Etter 10 minutter kom den første kalddusjen når Vegard Aasen fikk avansere pent og pyntelig fra midtstreken og fra 18 meter smalt han ballen ned i hjørnet til Jenssen. Like etterpå kunne det vært 2-0 når Vidar headet over fra nesten inni mål.

Gjestene var det beste laget den første halvtimen og hadde flere halvsjanser, men etter 24 minutter fikk FFK en gedigen mulighet når Andreas Hagen så Veteli fri i feltet, men han headet rett utenfor målet. Sekunder senere var Vidar i angrep igjen og nok en gang fikk de enkle arbeidsforhold og en fri og upresset Thomas Jakobsen fikk god tid til å smelle inn 2-0 i det lengste hjørnet.

En begredelig halvtime var spilt, årsverste med god margin fra guttane, men det siste kvarteret av omgangen våknet FFK. Sellin headet inn til Nieves foran mål som fikk en stor mulighet fra kort hold, men keeper stod i veien, på returen var Love Reuterswärd og fikk satt inn 1-2. Det ga energi til hjemmelaget og 5 minutter senere var det likt igjen når Sellin gikk rundt forsvareren sin og slo inn til Maikel Nieves som dunket inn 2-2 via stolpen.

Etter dette roet oppgjøret seg litt ned igjen, men Maikel Nieves fikk en ny god mulighet til å sende FFK i føringen med en fri heading fra 10 meter, avslutningen gikk rett i fanget på gjestenes keeper. Dermed kunne lagene gå til pause på 2-2 etter en underholdende omgang, for den nøytrale seer om ikke annet.

Manglet det siste lille
Eirik Mæland måtte gi seg ved halvtid etter en ny smell i lysken, dermed gikk Marius Hagen opp på sentral midtbane og Tomas Lopez Borgersen kom inn på høyreback.

Omgangen startet med en god mulighet til FFK når Veteli styrte en heading på mål, men keeper var på plass. Der første omgang var jevn og Vidar var klart best den første halvtimen hadde FFK en stor dominans etter hvilen mot et slitent og sluttkjørt Vidar som kjempet med alt de hadde for å holde på poenget.

FFK kom til flere halvsjanser og mye nesten foran mål, men på siste tredjedel av banen var det alltid det lille som manglet til å sette inn seiersmålet. Ballen kom ikke helt frem, eller siste pasningen ble akkurat litt feil eller så var ikke avslutningen god nok.

Kampen ebbet ut med et skuffende 2-2 resultat på Stadion etter en av de mindre gode prestasjonene i år. Vi tar med oss en sterk opphenting fra 0-2, men det er omtrent det.

Tusen takk til alle som møtte opp og støttet laget i kveld!

Sola neste!
Allerede mandag er det ny kamp på Stadion når Sola FK kommer til Fredrikstad. Årets 9. seriekamp har avspark 16:00!