Uakseptabel oppførsel mot frivillige

Fotballen er tuftet på frivillighet og samhold, i opp- og nedturer. Som klubb kan vi ikke akseptere personhets og trusler mot våre frivillige, derfor tar FFK nå et standpunkt mot uakseptabel oppførsel.

I disse dager gjennomfører OBOS og Norsk Toppfotball en landsomfattende kampanje for å sette fokus på viktigheten av frivillighet i norsk fotball. Også FFK er helt avhengige av våre fantastiske frivillige, men under to kamper i august opplevde vi dessverre hendelser som vi som klubb ikke kan akseptere. 

Fotball er følelser og lidenskap, opp- og nedturer. Klubb, ledere og lag skal tåle både skryt og kritikk på en god måte, og verter og frivillige på Stadion skal håndtere supporternes gledesrus og fortvilelse underveis i kamper.

Det de frivillige ikke skal måtte akseptere er voldstrusler og personhets. Dessverre har dette vært tilfellet for mangeårige, erfarne og dyktige vakter under kamper på Fredrikstad stadion i august. Klubbens arrangements- og sikkerhetsgruppe, bestående av erfarne personer fra politi og vekterbransjen, med støtte fra klubbens ledelse, har på bakgrunn av disse hendelsene valgt å reagere med utestengelse av enkeltpersoner. 

Sørsia opplevde en sterk vekst og sørget for en fantastisk atmosfære på Fredrikstad Stadion, både i lyd og visuelt, i innledning av årets sesong. Siden slutten av mai har det dessverre vært en vedvarende friksjon og konflikt mellom grupperinger og enkeltpersoner internt på Sørsia, som over tid har gitt negative episoder og dårlig stemning internt på ståfeltet. Sammen med de sportslige resultatene har dette svekket oppslutningen på Sørsia. Vi har dessverre mottatt flere henvendelser fra supportere som har valgt å ikke komme på kamp, eller plassere seg på andre steder på Stadion, grunnet lite hyggelige opplevelser på Sørsia. 

Klubben har gjennom sommeren forsøkt å bedre situasjonen gjennom dialog med enkeltpersoner i supportermiljøet individuelt og representanter for de ulike grupperingene samlet. Det er også personer i supportermiljøet som på eget initiativ har forsøkt det samme. Etter sommeren har "Sørsia Loven" blitt presentert og innført. Alt i et forsøk på å bedre stemningen og samle Sørsia. Dessverre har de negative episodene fortsatt og det har nå gitt episoder med trusler og personhets mot våre frivillige.

Den 21. september er det planlagt og invitert til et stort supportermøte for Sørsia. Vi håper på bred oppslutning omkring dette møtet og et supportermiljø som finner nye veier for samarbeid. Klubb, supportere og alle som er glade i FFK ønsker et sterkt Sørsia som skaper stemning og gir en uvurderlig støtte til byen og laget, på en trygg og positiv måte!

Sammen er vi sterke!

Annonse fra Obos-ligaen: