FFK X SKEID-10

TUSEN TAKK FREDRIKSTAD

For en dag, for en ramme og for en stemning! Slike dager som 16. mai minner oss på hva Fredrikstad og FFK, på sitt beste, kan få til sammen for byen vår. Slike dager betyr enormt mye for patriotismen, det sportslige og ikke minst økonomisk!

En dag for hele byen
Med nesten 9000 på Stadion, så er det ikke bare på tribunene det skapes liv. Hele byen våkner på slike dager. Restaurantene er fulle, det er rødt og hvitt over alt i byen og hele fotball-norge legger merke engasjementet og patriotismen i Fredrikstad. 

De siste 10 sesongen har det vært over 7.000 tilskuere på Stadion kun 7 ganger. Derfor trenger vi disse kampene for å minne oss på hvor fantastiske slike dager faktisk er, og hvorfor vi skal jobbe beinhardt videre for å nå et nivå hvor dette skjer 15 ganger i året. Det er ikke noe bare FFK vokser på, men hele Fredrikstad. 

Viktig økonomisk
For spillerne på banen betyr det alt å ha et stort publikum med seg, men det betyr også mye for klubben økonomisk. FFK har økt omsetningen med over 50% de siste to årene, byggingen av klubben går for alt hva remmer og tøy kan holde. Det setter også ekstra press på å nå ambisiøst budsjetterte inntekter. Kampen mot Skeid på 16. mai ga en inntekt tilsvarende ca. 3 ganger gjennomsnitts-kampen, og er den enkeltkampen med høyest inntjening for FFK på mange år. 

Mange å takke
Mange bidro for å skape det engasjementet som ble rundt 16. mai kampen. SpareBank 1 Østfold Akershus sørget for at 1100 personer fra barne- og ungdomslag i Østfold kunne komme på kamp. Værste sørget for at ytterligere 600 personer fra barne- og ungdomslag fikk billett, og i tillegg 300 russ. Pizzabakeren bidro til at ytterligere 200 russ fikk gratis inngang. Bypakke Nedre Glomma sitt bidrag sørget for at flere hundre personer syklet til Stadion og mottok gratis billett. SpareBank 1 Østfold Akershus, Værste, BDO Østfold, Petter A Olsen AS og OBOS Fredrikstad subsidierte krembilletter på Stadions beste plasser. 

I sum sørget alle disse bidragene at vi sitter igjen med en minnerik opplevelse! Tusen takk!

Værste bidro også tungt i forbindelse med FFK Kvinner mot Sarpsborg 08 Kvinner 11. mai. Målet var å sette ny publikumsrekord på nivå 3, noe vi dessverre ikke nådde helt opp til, men tilskuertallet på 470 er fortsatt godt, sett opp mot snittet i Toppserien på 338 tilskuere så langt i 2022. 

Sørsia regjerer!
Så må det også rettes en stor takk til det voksende engasjementet rundt Sørsia. Det gjøres en stor jobb i kulissene for å skape det trykket som Sørsia gjør om dagen, og det arbeidet gir fantastiske resultater!

Energien, lyden og opplevelsen av Sørsia på 16. mai holder internasjonalt nivå - Helt rått! Billetter på Sørsia vil fortsette å koste kun 50 kroner, og vi håper feltet er smekk fullt mange ganger til i 2022!

Ny hjemmekamp på Kr. himmelfartsdag
Det er kort tid mellom slagene for FFK sitt a-lag om dagen. Onsdag er det cupkamp mot Råde, lørdag er det bortekamp mot Brann og torsdag 26. mai, på selveste Kristi himmelfartsdag, er det klart for ny kamp på Stadion. 

På den andre halvdelen står KFUM, en motstander vi har kriget jevnt med i mange år, og vært med på både gode og dårlige opplevelser mot. 

Vi håper mange kommer tilbake til denne kampen. Billetter kjøpes i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!

Foto: Pedro Lemos

Annonse fra Eliteserien: