Tusen takk for innsatsen!

Allerede er 22 spillere og hele trenerteamet fra i år med videre inn i 2021, men noen fra årets spillertropp og støtteapparat takker nå av.

2020-sesongen til FFK ble krevende, frustrerende og annerledes, men også en sportslig maktdemonstrasjon med 52 av 57 mulige poeng, utrolige 60 scoringer og kun 19 baklengs. Spillergruppen er nå over i ressursperioden sin og trener fysisk individuelt. 6. januar samles troppen igjen, klar til å ta fatt på OBOS-ligaen 2021!

Noen spillere som har vært med i 2020 takker nå av i FFK, de skal selvsagt få sine velfortjente takk for innsatsen og lykkeønskninger på veien videre!

Anders Holberg
Ikke direkte ansatt i FFK, men har vært en sentral del av det medisinske apparatet rundt a-laget i 5 år gjennom samarbeidet med Stadionklinikken. Den tidligere Kråkerøy-spilleren har i tillegg til skadebehandling hatt ansvaret for mye av den fysiske treningen til a-laget. Nå takker han av både hos Stadionklinikken og FFK, etter endt pappaperm på nyåret venter nye oppgaver nærmere hjemplassen i Oslo. 

Vi takker Anders for fantastisk innsats i FFK, langt utover avtalt arbeidstid. Vi kommer til å savne både fagmannen og personen masse!

Eirik Vestby
Eirik Vestby kom fra Sarpsborg 08 inn på FFK G19 i 2018. Etter mange gode prestasjoner og en sentral rolle for rekruttlaget som rykket opp til 3. divisjon i 2019 ble Vestby hentet opp i FFK sin a-tropp. Gjennom vinteren 2020 gjorde han seg bemerket med flere gode prestasjoner i oppkjøringen. Småskader og sykdom gjorde sitt til at kantspilleren endte med kun 2 innhopp i årets sesong, og på slutten av året var han med Moss FK i Postnord-cupen for lagene som endte på nedre halvdel på tabellen. 

Josef Baccay
Unggutten fra Kolbotn kom inn på lån fra Lillestrøm i sommer da Ludvig Begby skadet seg i generalprøven. Back-talentet spilte i 11 av 19 seriekamper for FFK i 2020 og var ofte med på å sette fart på venstresiden med utrettelige offensive løp.
Etter siste kamp mot Skeid reiste Josef tilbake til LSK hvor han ikke får deltatt på kamper, men får bidratt på treninger og kan kanskje krone sesongen med opprykk til både OBOS-ligaen og Eliteserien med noen ukers mellomrom. 

Hasan Duman
Duman ble signert fra Åssiden i 3. divisjon i sommer. 21-åringen hadde gått gradene i Strømsgodset og spilte for U21-landslaget til Norge så sent som våren 2019. Etter at skader ødela 2019-sesongen fikk midtbanespilleren muligheten til å bygge seg opp i FFK. Hasan var involvert i 7 kamper i årets sesong og rakk å bidra med en assist og ikke minst den svært viktige flikken til Solberg i sluttminuttene mot Kjelsås som sørget for straffespark og 3 poeng. I starten av oktober var Hasan uheldig og pådro seg en lyskeskade, med det var sesongen over og unggutten reiste hjem til Drammen.

Phillipe Koko
Fredrikstad-gutten Koko ble hentet opp i FFK sin a-tropp i 2019 og var sentral for rekruttlaget som rykket opp til 3. divisjon i fjor. I sommer gikk han på utlån til Levanger og fikk verdifull spilletid i Postnord-ligaen for trønderlaget som var nærme å kvalifiserer seg til sluttspillet i avdeling 2. Da Levanger havnet utenfor topp 7 i oktober ble kontrakten med FFK terminert og lånet avsluttet slik at 21-åringen kunne bli spillerklar for Egersunds IK i samme avdeling. EIK kjempet til siste slutt om plassen i kvalifiseringen til OBOS-ligaen, men måtte gi tapt for Asker. Koko endte uten kamper i sluttspillet. 

Marius Hagen
Marius Hagen kom til FFK før 2019-sesongen og var en sentral brikke på laget i fjor. Midtbanekrigeren spilte 23 av 26 seriekamper og satt inn 2 scoringer for rødbuksene. Etter korona-perioden førte et skadet kne fra flere år tilbake til at Marius måtte ta en pause fra fotballen. Høsten har derfor bestått i styrking av kne, studier, jobb og treneroppgaver for 28-åringen fra Nordfjordeid som sjeldent nøyer seg med å ha ett jern i ilden. 


I tillegg til de ovennevnte takker også siste års junioren Magnus Johansen av i FFK. Venstrebacken har ikke vært en del av a-troppen, men trent fast med a-laget gjennom hele høsten og vært i kamptroppen flere ganger. 
Noah Bech Hermansen og Tomas Lopez Borgersen har også dratt videre fra FFK i løpet av årets sesong, de er behørig omtalt tidligere og har kommet godt igang med sine nye tilværelser i henholdsvis Genova og Bergen! 

Annonse fra Eliteserien: