Trio ble takket av

Det ble emosjonelt da tre solide FFKere i Aleksander Karstensen, Maikel Nieves og Love Reuterswärd ble takket av fredag ettermiddag.

Avsluttet sesongen med julelunsj 
Fredag ettermiddag var a-laget samlet sammen med resten av klubben til en julelunsj for å markere slutten på en fantastisk sesong. En sesong hvor a-laget gjorde sin beste plassering i ligasystemet siden 2012, rekruttlaget endte som landets 7. beste andrelag og Kvinner A rykket opp. En sesong å se tilbake på med stolthet og en ny positiv sesong for FFK som i flere år har tatt gode steg i riktig retning. 

KJØP SESONGKORT FOR 2022 HER!

På julelunsjen ble også tre spillere takket av etter solid innsats i FFK. Alle tre har vært sentrale brikker i det som har blitt den sterke FFK-kulturen. Fredag var siste dag med gjengen. 

I FFK siden 2014
Aleksander Karstensen (22) kom til FFK fra Selbak som guttespiller i 2014. Før 2018-sesongen ble burvokteren flyttet opp på a-laget og siden har sisteskansen vært i kamptroppen til FFK langt over 100 kamper. Han har spilt en rekke solide treningskamper for a-laget, den offisielle debuten kom mot Alta på slutten av 2020-sesongen, også det en solid kamp av keeperen.

Nå går ferden videre for Aleksander, fredag ble keeperen takket for innsatsen og lojaliteten. 

- Aleksander har hatt en god utvikling gjennom alle årene i FFK og vært en utrolig lojal spiller som har vært viktig i treningsarbeidet og i gruppen. Det er på tide at Aleksander får vise hva han kan på et a-lag og jeg er overbevist om at han vil prestere solid på høyere nivåer enn det han har fått spille på med rekruttlaget vårt. Det blir spennende å følge Aleksander i årene som kommer og vi ønsker han masse lykke til! Forteller Joacim Heier.

Lagt listen for profesjonalitet 
Maikel Nieves (32) kom til FFK før 2019-sesongen etter spill i Allsvenskan med Brommapojkarna. Før det hadde han flere år med Kongsvinger og Nybergsund/Trysil i OBOS-ligaen, som blant annet inkluderte en cupfinale mot Rosenborg i 2016. Det ble 3 sesonger i FFK og 65 kamper for spanjolen som har satt inn 14 scoringer for rødbuksene. 

Maikel satt sesongens 67. og siste offisielle scoring i 2021, en verdig avslutning for en spiller som har satt en ny standard for profesjonalitet i klubben.

- Maikel har satt igjen et stort fotavtrykk i FFK. Han har lagt en skyhøy list for profesjonalitet og karakter som vil være standarden å strekke seg etter i klubben vår i lang tid. Måten han har håndtert rollen sin i 2020 og 2021 står det stor respekt av. Han har vært en betydelig bidragsyter hos oss på en måte som omverden ikke har muligheten til å se. Han blir savnet i miljøet vårt, både på og utenfor banen. Forteller Heier. 

Lynvingen fra Stockholm reiser videre
Love Reuterswärd (24) kom også til FFK før 2019-sesongen og gjorde et umiddelbart inntrykk da han fra første treningskamp snurret rundt med backene til motstanderne. Dessverre så har dårlig timede skader ødelagt mye av årene i FFK for Stockholms-gutten. Mange vil nok huske øyeblikket han pådro seg sin første skade i hvit og rød drakt. Hjemme mot Nardo høsten 2019 ble han taklet stygt på vei fremover, tydelig skadet fortsatte han angrepet, driblet av et par mann og spilte inn foran mål til scoring før han måtte av banen. 

Også 2020 og 2021 har blitt preget av skader for hurtigtoget, totalt fikk han med seg 42 kamper og 4 scoringer i FFK-trøya. Nå er han forhåpentligvis snart klar for spill og kan skyte fart i karrieren igjen. 
  
- Love har vært veldig uheldig med flere merkverdige skader som har holdt han borte i lange perioder. På sitt beste har Love levert sterke prestasjoner, dessverre så har vi aldri fått se det fulle potensialet hans over tid. Love har tilført miljøet mye med sitt herlige humør og vært en av dem som trener mest og best. Spiller kroppen på lag så er det nok mange forsvarsspillere som vil grue seg til å møte Love også i årene som kommer. Det blir veldig spennende å følge Love fremover. Avslutter Heier.   

A-laget tar nå med seg Torvald Berthelsen sitt individuelt tilpassede treningsopplegg i en friperiode gjennom julen. 10. januar samles troppen i Østfoldhallen for årets første trening. 

Den ble en emosjonell, men hyggelig siste samling for året for alle i og rundt a-laget til FFK. 
Den ble en emosjonell, men hyggelig siste samling for året for alle i og rundt a-laget til FFK. 

 

Annonse fra Eliteserien: