Tomas flytter til Bergen

Tomas Lopez Borgersen har gått gradene fra Bylag og opp på A-laget i FFK, nå gir den sympatiske midtstopperen seg i klubben for denne gang når turen går til Bergen for psykologistudier.

Fra Bylag til A-lag
Tomas Lopez Borgersen spilte sine første fotballkamper for FFK tilbake i 2015 da han kom til klubben fra Kråkerøy. Før den tid var han også en del av Bylaget og har de siste årene gått oppover i gradene i FFK-systemet. Vinteren 2018 ble han løftet opp på a-laget til Per-Mathias Høgmo og Bjørn Johansen, debuten kom i juni samme. 

Totalt ender Tomas i denne omgang på 22 kamper for a-laget, nå går ferden videre til Bergen for psykologistudier, og spill i en av Bergens fotballklubber. 20-åringen syns det er vemodig å forlate Fredrikstad og FFK, men ser frem mot nye utfordringer både på og utenfor fotballbanen på andre siden av landet. 

- Dette valget har jeg tatt da jeg ønsker å satse på fotball og studere på samme sted, samtidig tror jeg det vil ha en positiv effekt på meg som som både fotballspiller og person. Jeg setter veldig pris på mine 6 år i FFK. Jeg har fått opplevelser for livet, blitt kjent med mange flotte mennesker og fått verdifulle erfaringer. Jeg ønsker FFK all mulig hell og lykke i fremtiden! Avslutter Tomas Lopez Borgersen. 

Brennende engasjement
Tomas sin kontrakt med FFK gikk i utgangspunktet ut 2020, men blir nå terminert slik at han kan finne seg ny klubb i Bergen fra og med overgangsvinduet åpner i september. Skeid-kampen ble derfor siste gang midtstopperen hadde på seg FFK-drakta før avreise til Vestlandet. Bjørn Johansen er lei seg for å miste Tomas, men har stor respekt for valget. 

- Vi hadde selvfølgelig aller helst ønsket at Tomas var med oss videre, men i kombinasjonen av studievalg og ønske om regelmessig spilletid så har vi stor respekt for valget og ikke hatt noen problemer med å tilrettelegge for det, det fortjener en så lojal spiller. Tomas er selve definisjonen på den kulturen vi bygger i FFK med sine holdninger på og utenfor banen. Han er en ekte Fredrikstad-gutt, og at Tomas kommer tilbake en dag og tar på seg FFK-drakta igjen er langt fra utenkelig. Forteller hovedtreneren. 

FFK takker Tomas for stor innsats og brennende engasjement i FFK og ønsker han masse lykke til i Bergen med både studier og fotball!

Annonse fra Obos-ligaen: