Tok ut alt på Jæren!

Det ble en krig på en tung gressmatte på Bryne stadion, den krigen tok FFK og kunne fylle opp bagasjen til hjemreisen etter en drømmescoring av Ismaheel!

Før kampen
Klubbene i toppfotballen har hatt en velfortjent landslagspause etter en hektisk kampperiode i september. Nå er det igjen klart for OBOS-fotball og lørdagens runde setter i gang en ny hektisk periode med 6 serierunder frem til 6. november.

Landslagspausen har gjort FFK-kroppene godt, inn til denne kampen var det bare Maikel Nieves og Love Reuterswärd som ikke var 100% klare, men begge har vært i fotballtrening i uka som gikk.

Drømmescoring fra Ismaheel
FFK startet best av lagene på en sleip og tung gressmatte i regnet på Bryne stadion. Thomas Drage testet skuddfoten fra 17 meter etter 4 minutter, men keeper reddet greit. Noen minutter etterpå dro Riki Alba seg fri på dødlinja og slo inn foran mål til Henrik Kjelsrud Johansen, men kapteinen sin avslutning fra god posisjon ble blokkert.

De første 10 minuttene var det FFK som styrte, men litt mot spillets gang kom hjemmelaget til en stor mulighet. Dabove kom seg fri i boksen, men Håvar Jenssen reddet skuddet, returen havnet også hos Bryne, men igjen var Jenssen på plass og blokkerte. Etter denne dobbelsjansen tok Jærens superlag mer over begivenhetene.

Hjemmelaget jobbet frem både cornere og frispark som ble matet inn i boksen til FFK, samme med alle innkast på 40 meter fra dødlinja og ned ble satt opp med lange kast inn i boksen. Etter 17 minutter måtte Jenssen i aksjon igjen på et godt langskudd, burvokteren fikk slått unna på strålende vis. Like etterpå var FFK frempå med en god sjanse da Taofeek Ismaheel var i bakrom på venstresiden, han slo inn til Kjelsrud som fra 10 meter dessverre gikk avslutningen like utenfor målet, stor sjanse for kapteinen.

Etter snaue halvtimen var det FFK som skulle slå til mot spillets gang. Et smart innkast fra Stian Stray Molde til Ismaheel, ballen i lett sprett og en kanonkule i det lengste krysset fra stortalentet. Vidunderlig scoring fra Ismaheel som fortsetter å briljere i OBOS-ligaen.

Bryne fortsatte å ha initiativet i kampen og var nok en gang nærme etter 37 minutter. FFK kontrer på en corner til hjemmelaget, men mister på vei frem. Ballen havner i bakrom for Bryne som kommer seg inn i boksen og får avsluttet fra 5 meter, men skuddet blir svakt og Jenssen kan la ballen gå rolig på utsiden av målet.

Etter 38 minutter måtte FFK gjøre et tidlig dobbelbytte. Både Thomas Drage og Håvard Åsheim måtte av banen, inn kom Adnan Hadzic og Olav Øby. Mer skjedde ikke på Bryne stadion og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til FFK.

Kriget inn poengene
Til pause måtte FFK gjøre nok et bytte. Ismaheel gikk ut og Nicolay Solberg kom inn.

Etter 55 minutter rotet FFK i forsvar og Holtan kom alene gjennom mot Jenssen, men skuddet ble svakt og målvakten kunne enkelt stoppe ballen. Like etterpå fikk Bryne en halvsjanse på corner med en heading som gikk rett på Jenssen fra god posisjon. Så skulle innbytter Solberg forsøke seg med et kunststykke. Ballen spratt opp på 16-meteren, og da var han ikke snauere enn å forsøke en ny brasse mot Bryne, men denne gangen gikk ballen like utenfor stanga.

I en omgang som stort sett bestod av kriging og mye dårlig fotball, så var det FFK som skapte de store sjansene utover i omgangen. Etter drøye timen kontret FFK og Solberg spilte Alba klink alene med keeper, men avslutningen gikk dessverre like utenfor målet. Alba var på ferde igjen etter 78 minutter også, denne gangen gikk han for vinkelen, men ballen gikk også nå utenfor rammeverket. To minutter etter det igjen trodde alle at FFK hadde avgjort da Alba header ballen i mål på corner, men scoringen blir annullert, uten at det var lett å se hva dommer blåste for.

Det ble lagt til hele 6 minutter på Bryne stadion, og 6 minutter ble til hele 9 pga. en skade for hjemmelaget. I løpet av de minuttene klarte Bryne å kjempe til seg en sjanse, men Stray Molde fikk klarert til corner. Til slutt kunne FFK juble for 3 poeng på en spillemessig middels dag og hvor hele 5 spillere måtte av med skader. Dermed må det medisinske apparat jobbe iherdig for å stable spillerne på beina inn mot onsdagens kamp mot Strømmen.