Thriller for rekruttlaget

Rekruttene møtte mandag kveld Strømsgodset 2 på Marienlyst stadion, det ble en rysare!

Rotterace
Årets 3. divisjon er kun 13 kamper og i FFK sin sterke avdeling ligger det an til et rotterace for å unngå de tre siste plassene. Åssiden er på sisteplass og allerede mer eller mindre hektet av, men fra 6-13. plass er det 8 lag som alle i høyeste grad er involvert i nedrykksstriden. 6 serierunder gjenstår og kun 3 poeng skiller fra FFK 2 på 6. plass til Flint på 13. plass.

3. divisjon er en sentral arena for FFK sin spillerutvikling og skal være det viktige trappetrinnet for våre unge og talentfulle spillere til å ta steget opp til a-laget. 3. divisjon har etter seriespissingen i 2016 blitt et godt nivå og er stedet der de unge får spilt med noen av de etablerte spillerne mot god motstand, det gir god utvikling.

God miks
FFK reiste til Drammen mandag med en god miks mellom unge fremadstormende spillere og et par rutinerte ringrever. Som alltid er rekruttlagene begrenset til å kun ha 3 spillere på banen som hadde fylt 22 år når kalenderåret begynte. På laget som snittet 21 år var det 3 rutinerte som trakk opp alderssnittet. Olav Øby, Maikel Nieves og Nicolay Solberg var alle med og hadde avgjørende roller. I tillegg var Aleksander Karstensen, Oscar Jansson, Kasander Getz, Adnan Hadzic og Noa Williams med fra a-troppen. Nikolai Nilsen(18), Tage Johansen(18) og Imre Bech Hermansen(15) var i startoppstillingen fra G19, pluss at Sadir Abud(17) og Marcus Wenneberg(19) kom inn utover i kampen.

Avgjorde på slutten
Strømsgodset 2 kom fra en råsterk 5-0 seier mot Oppsal forrige uke, men stilte et langt yngre lag til denne kampen. Allikevel var det hjemmelaget som kom best i gang og tok ledelsen allerede etter 4 minutter. Den ledelsen ble doblet etter 38 minutter før Maikel Nieves reduserte til 2-1 før pause.

I andre omgang startet Godset igjen best og økte til 3-1 da 50 minutter var spilt. Olav Øby reduserte til 3-2 kun et par minutter etterpå og etter 77 minutter utlignet innbytter Sadir Abud til 3-3. På overtid tok rødbuksene seieren hjem da Nicolay Solberg først ble felt og deretter selv satt straffesparket i mål til 4-3.

Follo neste
På lørdag er det klart for kamp igjen i 3. divisjon. Denne gangen er det Follo på Stadion som er oppgaven. Kommende helgs gjester kommer fra en overbevisende 4-0 seier mot et a-lagspreget Sarpsborg 08 mandag kveld og blir en tøff nøtt for det som blir et svært ungt rekruttlag. FFK sitt a-lag reiser til Kristiansand lørdag ettermiddag, og det er derfor et G19-preget rekruttlag lørdag som får en flott utfordring å bryne seg på.