Mikkjal og Heier

Thomassen ny hovedtrener i FFK

Mikkjal Thomassen ble tirsdag presentert som ny hovedtrener i Fredrikstad Fotballklubb!

Gjort en enorm jobb i KI Klaksvik
Mikkjal Thomassen (46) er fra Færøyene og kommer fra KI Klaksvik. En klubb han har vært med på å bygge opp fra å være en middelhavsfarer, til totalt dominerende i hjemlig liga. De seneste tre årene har de vært svært nære å kvalifisere seg til gruppespill i Europa, senest i sommer hvor de bl.a. slo Bodø/Glimt 3-1 på hjemmebane, men tapte 3-4 sammenlagt i Champions League kvalifiseringen, før de senere kun var en straffesparkkonkurranse unna gruppespillet i Conference League.

Nå blir han FFK sin nye hovedtrener i minst tre år fremover. Jobben med å forberede FFK på 2023 har han allerede startet på, fra januar er han på plass i Fredrikstad.

- Jeg er veldig spent på å ta på meg denne oppgaven og ser et enormt potensial i klubben. Joacim og Espen har overbevist meg om at dette blir en riktig god match på flere parametere og jeg ser frem til å arbeide hardt sammen med alle i og rundt klubben for at flytte FFK lengre frem i norsk fotball. Forteller Mikkjal Thomassen. 

Imponert voldsomt
Thomassen er tidligere landslagsspiller for Færøyene, men også utdannet på ledernivå i politiet. I sine 14 år i politiet, var han også flere år i lederstilling og med flere tunge ledelsesoppgaver. De siste årene har Thomassen viet hele sin tid til å være hovedtrener i KI Klaksvik. I ansettelsesprosessen har han imponert FFK-ledelsen. 

- Mikkjal ble spilt inn tidlig og utmerket seg umiddelbart med bakgrunnen sin og ikke minst de veldig gode referansene vi fikk fra både spillere og personer som kjenner han godt. Inntrykket ble til de grader bekreftet i møtene våre, han har rett og slett imponert oss veldig mye. Vi får en kunnskapsrik, tydelig og ekstremt dedikert trener, som vi gleder oss til å få jobbe med. Blant mange kriterier har spesielt to stått øverst for oss. Vi søkte etter en erfaren og dyktig leder som evner å bygge kultur og utvikle mennesker, og en dedikert trener som vil sette en ny standard på treningsarbeidet vårt. Vi er trygge på at vi har funnet en svært god mann til FFK. Forteller Joacim Heier. 

Mikkjal Thomassen vil jobbe tett med FFK-ledelsen og trenerteamet sitt gjennom november og desember for å forberede oppstarten i januar.

Ev. spørsmål kan rettes til Sportssjef Joacim Heier på 481 30 910/[email protected] 

Annonse fra Eliteserien: