Tap med 10 mann i Bergen

Det så lovende ut for FFK som skapte mange sjanser og ledet 2-1 borte mot Åsane, men etter å ha blitt redusert til 10 mann med en time igjen av kampen, ble det til slutt hjemmelaget som kunne juble for en 4-3 seier.

Før kampen
FFK og Åsane leter begge etter godfølelsen og mandag var muligheten der for lagene til å komme seg på seierssporet. Begge lag har også solgt sentrale spillere den tiden. Adnan Hadzic gikk fra FFK til Sønderjyske, mens Åsane har solgt frontmannen Håkon Lorentzen til Nederland, samt at Erlend Larsen har forlatt klubben. Inn har Lars Kilen fra Sotra kommet inn. FFK har på sin side hentet Lucas Lima fra Norrköping.

FFK måtte klare seg uten Kjelsrud Johansen, Aukland, Åsheim og Betten Hansen til mandagens kamp. Jakob Lindström var derimot tilbake i troppen etter karantene. Ludvig Begby våknet med sykdom i kroppen mandag og tok derfor plass på banken fra start. Tage Johansen tok hans plass på backen. Inn kom også Lucas Lima, han tok plass på topp, resten av laget var tilsvarende laget som spilte forrige kamp mot Stabæk.

Rødt kort og straffe
Kampen startet jevnt med et par skremmeskudd fra begge lag, som ikke truet målvaktene nevneverdig. Etter drøye 10 minutter kom den første skikkelig store sjansen da Okeke ble tredd gjennom i bakrom, han fant Williams inne foran mål, men fra 10 meter banket han ballen over tverrligger.

Når kvarteret ble passert så skulle hjemmelaget vise effektivitet foran mål. Kilen dro seg fri inne i 16-meteren og satt skuddet ned i nærmeste hjørnet, 1-0 til Åsane, en kalddusj for FFK som hadde begynt å ta godt tak i banespillet.

Etter 25 minutter var FFK ytterst nærme en utligning da Williams dro seg fri på høyre og skjøt mot lengste kryss, ballen gikk over keeper, men i tverrligger og ut. Rett etterpå fikk Øby skyte fra utenfor 16-meteren, treffer ok, men rett på keeper som bokser unna.

Så etter 31 minutter kom FFK tilbake da en corner fra Øby finner Jansson i feltet, han header inn 1-1. Og nå var FFK gode, Lucas Lima kriget til seg ballen utenfor 16-meteren og skjøt stang inn fra 16 meter med en lurt skudd. 2-1 til FFK som hadde god kontroll på oppgjøret på dette tidspunktet, men det skulle endre seg raskt.

Etter 36 minutter havner FFK på bakpå med en enkel langpasning rett frem i bakrom, midtstopperne blir hengende etter Myklebust og Jansson feller spissen. Dermed rødt kort og straffe til hjemmelaget, Ueland er sikker og 2-2 på Åsane Arena. FFK var best i banespillet også etter utvisningen, både Williams og Okeke var farlig frempå inn mot pause, men det stod 2-2 til hvilen.

Sluttspurten holdt ikke
Med 10 mann var det en ting som ikke burde skje for FFK etter pause, og det var dessverre akkurat det som skjedde. Et innlegg går via en FFK-fot, setter forsvaret ut av spill og lander perfekt i beina på Myklebust som kan sette 3-2 fra kort hold. Tøff start for FFK på den andre omgangen.

Fotballkampen var jevnspilt også med 11 mot 10 mann, men det var Åsane som kom til de beste sjansene i starten av den andre omgangen. Spesielt Doghman på venstrekanten fikk et par gode avslutninger. Nielsen var nærme for FFK på corner, men headingen gikk like utenfor stolpen.

Etter 83 minutter skulle det endelig lykkes for Doghman, gjennom på venstresiden, drar seg inn i banen og plasserer inn 4-2 nede i hjørnet til Jenssen. Med 10 minutter igjen og en mann mindre på banen trodde nok de fleste at spenningen var over, men FFK skulle kjempe seg tilbake. Hjemmelagets keeper glapp en corner og da kunne Tage Johansen pirke inn 4-3 fra kort hold, og det var fortsatt minutter igjen på klokka. FFK presset på og unge Stensland skulle nok en gang være ytterst nærme mot Åsane. Akkurat som i det motsatte oppgjøret mot Åsane klinket Stensland ballen i stanga på overtid, akkurat som forrige gang ble det stang-ut og ikke stang-inn. Dermed endte det med tap for et heroisk FFK som kjempet godt med 10 mann på banen i 60 minutter.

Ranheim neste på Stadion!
Neste kamp kamp på Stadion er heller ikke langt unna. FFK mot Ranheim søndag 14. august kl. 15:00 blir en folkefest. Billettsalget er allerede på nesten 4000!

Denne kampen skjer det mye og vi er klare for å mobilisere mange på tribunen! Læreplassjegerne deler ut 1000 billetter til barne- og ungdomslag i hele Østfold, og Bypakke Nedre Glomma sørger for at alle som sykler til Stadion får gratis billett!

Det er også flere felt med sterkt reduserte priser, og som vanlig koster det kun 50 kroner for billett på Sørsia!

Kjøp billetter i FFK Appen eller her: FFK - Ranheim