Taofeek Ismaheel solgt til FC Lorient

For 13 måneder siden kom Taofeek Ismaheel gratis til FFK fra Postnord-ligaen, nå tilhører han Ligue 1 klubben FC Lorient.

På minuttet
Det internasjonale overgangsvinduet stengte mandag kveld klokka 24:00. Da klokken var 21:00 var det lite som tydet på at noe skulle skje med spillertroppen til FFK de siste timene av dagen. 

- Det ble hektisk inn mot midnatt. Dialogen med Lorient har vært av og på siden lørdag, men det var først omkring 22-tiden mandag vi så betingelser vi var villige til å forhandle på. Forteller Joacim Heier. 

Selv om ingen detaljer om verdien av overgangen vil bli omtalt, så ser Heier på overgangen som en god avtale for FFK. 

- Det er som regel flere elementer i bildet når en slik overgang gjøres, og i siste liten ble det gjort endringer som gjorde at nettoen vi sitter igjen med blir god. Taofeek hadde et veldig sterkt ønske om å dra, og da vi fikk betingelser vi er fornøyde med, så ble dette bra for alle parter.

Over 10 millioner på 7 måneder
Spillerlogistikk er og blir en av de viktigste forretningsområdene for fotballklubber. Dette er et område FFK har hatt lite overskudd av siden nedrykket fra Eliteserien i 2012. Nå kan det se ut det området tar seg opp.

- Det er tosidig å selge en god spiller. På den ene siden kjedelig at vi mister en god spiller som kortsiktig svekker oss, på den andre siden er det positivt for å langsiktig bygge laget enda bedre. På de siste 7 mnd. har FFK nå solgt spillere til en potensiell totalverdi på godt over 10 millioner, pluss videresalg. Dette er en inntektskilde klubben nærmest ikke har hatt de siste 7-8 årene og som gjør det mulig å fortsette utviklingen og byggingen av FFK. Forteller Heier. 

Fra Postnord-ligaen til Ligue 1 på 13 måneder
Det ble bare et drøyt år i FFK for Ismaheel. Angrepsspilleren kom fra Skeid og Postnord-ligaen før 2021-sesongen, nå er han klar for langt større oppgaver. 

- Vi viser ved å hente en gratis spiller fra Postnord-ligaen for 13 måneder siden og nå selge han til den øverste divisjonen i en av Europas største ligaer, at FFK ikke er et dumt sted å være dersom du er en ung og ambisiøs fotballspiller med riktige holdninger. Tidligere har Ethan Amundsen-Day gått til FC København og Thomas Rekdal gått til FC Mainz, det håper vi selvsagt unge spillere legger merke til. Sier Heier. 

Forsterke laget
Med Ismaheel ut forsvinner en god og betydningsfull spiller for FFK, men samtidig åpnes andre dører som kan sørge for at laget i 2022 blir forsterket. 

- Vi har forberedt oss lenge på at Ismaheel kunne bli solgt. Espen og meg selv har jobbet iherdig over flere måneder med hvordan laget kan styrkes ved et ev. salg. Med midlene vi nå har tilgjengelig er ambisjonen å bytte ut 1 god spiller med 1-2 nye gode spillere. Så vil de neste ukene vise om vi lander de riktige spillerne som hører hjemme i vår kultur. Avslutter Joacim Heier. 

FFK takker Taofeek for en flott innsats i plankebyen og ønsker lykke til videre i karrieren!

Bilde: Pedro Lemos

Annonse fra Obos-ligaen: