Talentene til Vålerenga er neste utfordring

Mandag kveld reiser FFK til Oslo og flotte Intility Arena for å møte talentfabrikken Vålerenga!

Talenter på løpende bånd
Vålerenga har en av Norges beste utviklingsavdelinger og sammen med et stort nedslagsfelt gir det produksjon av fotballspillere på løpende bånd. Ikke bare ved at en vesentlig andel av Vålerenga sin Eliteserietropp består av egenproduserte spillere, men også ved en lang rekke spillere som år etter år ikke kommer gjennom nåløyet i Vålerenga, men som deretter går veien via andre mindre klubber for så å bli toppspillere senere. 

En annen årsak til den gode produksjonen av spillere handler naturligvis også om kamparena for unge spillere. Derfor var det viktig for Vålerenga å rykke opp igjen til Postnord-ligaen med sitt rekruttlag etter å ha spilt i 3. divisjon i 2019, en liga de vant overlegent med over 3 mål i snitt gjennom hele sesongen. 

Opp og ned i seriestarten
Laget trenes av tidligere stopperkjempe Tommy Berntsen. Han har sett laget sitt vinne fortjent hjemme på Intility mot Fløya i serieåpningen, før det ble en brutal kamp i Brattvåg sist helg hvor hjemmelaget slo ungguttene med hele 6-0. 

Mot Hødd møtte FFK et dyptliggende og godt organisert lag. Dette var også i stor grad slik Vålerenga-rekruttene fremstod mot Brattvåg, i en lav 4-5-1 formasjon, men når de først vant ball gikk det raskt fremover. Brattvåg var gode og effektive, og hadde med seg en solid 3-0 ledelse til pause. Da Oskar Opsahl ble utvist tidlig i 2. omgang var kampen i praksis kjørt for Vålerenga sine unggutter og Brattvåg kunne cruise inn til en fin seier.

Selv om laget til Vålerenga for det meste består av unge spillere med mye fart, teknikk og ungdommelig pågangsmot, enten fra a-laget eller G19, så er det også noen mer rutinerte herremenn med. Kjetil Haug, Amin Nouri og Deyver Vega har alle spilt så langt i år, i tillegg til etablerte, men fortsatt unge spillere som Felix Horn Myhre og Ousmane Camara. Det er mye ferdigheter i Vålerenga sitt lag, og på sitt beste kan de skape trøbbel for alle lag i denne divisjonen. 

Forventer tøff kamp
Etter to knappe seire gjennom to godkjente prestasjoner blir det en ny tøff kamp for FFK mot Vålerenga sine rekrutter. Hjemmelaget har vunnet 11 av de siste 14 hjemmekampene på Intility siden starten av 2019-sesongen og har helt sikkert en klar ambisjon om å forbedre den statistikken. 

FFK på sin side har også en god statistikk å forsvare mandag kveld etter en pen rekke med kamper i 2020, og hovedtrener Bjørn Johansen ser frem mot en spennende kamp inne i Vålerenga sin storstue.

- Vi gleder oss til ny kamp og nye utfordringer mot et ungt, men godt, VIF2 lag. Vi tar med oss duellstyrken og vinnerviljen fra kampen mot Hødd, så krydrer vi det med større presisjonen på siste tredjedel. Skal vi prestere opp mot vårt beste, så er vi helt avhengig av at dette er på plass, og da vil vi bli leie å ha med å gjøre. Forteller Bummen.

For FFK er Love Reuterswärd, Ludvig Begby og Anas Farah ute med skader.
Lindström, Nielsen og Solberg har hvert sitt gule kort, og det er med andre ord lenge igjen til grensen på 4 som gir karantene.  

Ingen tilskuere
Kampen på Intility spilles uten tilskuere og dermed er eneste mulighet for å se kampen å logge seg på FB-TV. Kampstart mandag kveld er 19.00!  

Annonse fra Obos-ligaen: