Svak andreomgang ødela

FFK ledet tidlig og var nære dobling med et stolpeskudd på overtid av førsteomgang, men en svak andreomgang sørget for årets første hjemmetap.

Før kampen
KFUM og FFK har hatt mange dueller de seneste årene. I 2021 endte tilsvarende oppgjør med 2-1 til FFK, mens kampen i Oslo endte med 2-1 til KFUM. Gjestene fra Ekebergsletta fikk en opptur i forrige serierunde takket være en sen scoring mot Kongsvinger som sikret en etterlengtet seier. FFK fikk derimot den motsatte opplevelsen, etter å ha vunnet et par kamper på rad ble det stopp borte mot Brann i Bergen.

Trenerteamet gjorde en endring på laget fra forrige kamp. Inn kom Riki Alba til sin første start i serien i år. Øvrige 10 var de samme som startet kampen mot Brann på lørdag.

Igjen ble spillerne møtt av en strålende stemning skapt av et råsterkt Sørsia som leverte kampen gjennom!

Ut i hundre
FFK gikk ut i hundre og allerede etter drøye minuttet var Riki Alba gjennom i bakrom på venstresiden. Han slo flatt inn foran mål til Ludvig Begby på bakre som kunne spasere inn 1-0. De første 10 minuttene var rødbuksene skikkelig påskrudde og presset gjestene til å gjøre mange feil. Nicolay Solberg og Begby var begge nære å sette en scoring til, men begge ble godt blokkert av oppofrende forsvarer.

Etter hvert kom KFUM mer inn i kampen og banespillet bølget frem og tilbake på Stadion i en åpen og underholdende omgang. Gjestene spilte seg til et par farligheter halvveis i omgangen, den største var en corner som etter litt kriging i feltet endte med at ballen trillet i stolpen. FFK gikk rett i angrep og i kontringen kom Thomas Drage og Begby 2 mot 1, men dessverre misset Drage med touchet, for en sjelden gangs skyld, og den store muligheten rant ut i ingenting. Like etterpå måtte også Drage ut med en kjenning i låret og ble erstattet av Håvard Åsheim.

Rundt halvtimen kom KFUM igjen til noen gode sjanser. Håvar Jenssen måtte strekke seg på et brukbart langskudd og minutter etterpå var KFUM igjen frempå med en farlig dødball, igjen ble det kriging i feltet og denne gangen var Stian Stray Molde redningsmann med en sterk blokkering.

På overtid av omgangen var FFK særdeles nærme 2-0 da Solberg fikk skyte fritt fra 16 meter, spissen sendte av gårde et rapt skudd som keeper ikke var i nærheten av, men dessverre for FFK smalt ballen i stolpen og ikke i nettmaskene. 1-0 til pause etter en åpen omgang hvor det var sjanser til begge lag.

Tungt etter pause
KFUM startet friskt etter pause og satt FFK under press. Gjestene kunne fort fått et straffespark og etter et par minutter med dødballer og en god sjanse mot målet til Jenssen klarte til slutt Sørås å få ballen i mål til 1-1. En fortjent utligning etter gode åpningsminutter på omgangen fra KFUM.

Gjestene fortsatte å være gode i banespillet, mens FFK slet både med å få tak på kampen og i enda større grad skape muligheter. Store muligheter skapte i grunn heller ikke KFUM, men etter 67 minutter tok de ledelsen da Sørås ble spilt i bakrom ute på høyresiden. Jenssen var først på vei ut for å bryte gjennomspillet, men trakk seg tilbake i målet, dessverre kom han seg ikke fort nok inn og Sørås utnyttet det med å sette ballen over han og i mål fra langt hold.

Etter 73 minutter trodde nok alle at FFK skulle utligne. Stray Molde slo et glimrende innlegg til Håvard Åsheim som fikk avsluttet fra 4-5 meter, Rolvsøy-gutten traff godt, men dessverre rett i foten på keeper. FFK klarte ikke spille seg til noen flere store muligheter etter dette, og da rødbuksene begynte å ta større sjanser i jakten på en utligning åpnet det seg også opp muligheter andre veien. Jenssen hentet frem en god redning på et velplassert langskudd etter 85 minutter og holdt FFK inne i kampen, men utligningen kom aldri og FFK måtte gå slukøret av banen etter en skuffende kveld på Stadion.

Ranheim neste!
Neste kamp for FFK er den siste før OBOS-ligaen tar en kort ferie. Søndag klokka 15:00 er det Trondheim og Ranheim som gjelder. Neste hjemmekamp er 20. juni mot Raufoss.

Vi håper mange kommer tilbake til denne kampen. Billetter kjøpes i FFK Appen eller KJØP KAMPBILLETT HER!