Surt nederlag i Grimstad

FFK leverte en god kamp mot Jerv i Grimstad og produserte et tosifret antall sjanser, men hadde ikke marginene med seg og måtte se at et effektivt hjemmelag beholdt poengene.

Før kampen
Både Jerv og FFK har levert langt over forventninger og forutsetninger så langt denne sesongen. Dagens oppgjør var det første av i alt 15 returoppgjør før sesongen er fullført 27. november. I det motsatte oppgjøret vant FFK med komfortable sifre i det som utenom målprotokollen var en relativt jevn kamp.

FFK mangler fortsatt Love Reuterswärd som er ute med en skade i ryggen, og Oscar Jansson som må vente litt til før han er klarert for spill etter bruddet han pådro seg i hånden. Jakob Lindström var tilbake i kamptroppen igjen for første gang på to måneder.

Ismaheel igjen
Jerv kom best i gang de første minuttene og fikk en drømmestart da nyervervelsen Ibrahim satt ballen i mål på vertenes første angrep etter 5 minutter spilt. Hjemmelaget fortsatte å angripe og med litt mer presisjon kunne de skapt flere sjanser de første 10 minuttene.

FFK fikk justert seg og kom bedre med i kampen etter dette og kunne utlignet ved Kjelsrud Johansen på en corner når keeper bommet i feltet, men kapteinen traff ikke mål. Det skulle ikke gå så mange minuttene før FFK ajour, formspiller Ismaheel utnyttet uoppmerksomt forsvarsspill og satt inn 1-1 kontant i hjørnet.

FFK hadde nå fått et godt tak på kampen og Alba var ytterst nærme å gi rødbuksene ledelsen med en heading som keeper måtte strekke seg for å få gitt til corner. Kun et par minutter etterpå var det hjemmelaget som isteden skulle ta ledelsen. Et frispark fra midtbanen ble slått inn i feltet, den så Jenssen ut til å fange komfortabelt, men var uheldig og mistet den til Arrocha som kunne sette 2-1 i åpent mål. En svært sjelden feil fra ligaens beste burvokter.

Flere mål ble det ikke før hvilen og Jerv kunne gå til hvilen med 2-1 ledelse.

Dominans fra FFK
FFK gikk rett i angrep etter hvilen og skapte to store sjanser før 10 minutter var spilt. På den første kjørte Ismaheel karusell med forsvaret til Jerv og løp inn i boksen, han fant Kjelsrud Johansen som ikke traff skikkelig på ballen fra god posisjon. Like etterpå var det Ismaheel selv som fikk sjansen da Alba la igjen ballen i feltet, men unggutten traff heller ikke skikkelig fra god posisjon inne i boksen.

Toppscorer Solberg entret banen etter hvert og fikk en stor mulighet med en gang. Et godt frispark fra Øby landet på hodet til umarkert Solberg som headet like utenfor fra kort hold. Store sjanser for FFK som etter 70 minutter skulle få sin svært fortjente utligning. Drage slo en lav corner inn i feltet og Mads Nielsen styrte inn 2-2 fra kort hold.

I det de fleste nok regnet med at FFK skulle fortsette kjøret mot målet til Jerv, så angrep hjemmelaget raskt og et innlegg på bakre havnet hos Furtado som satt inn 3-2 til hjemmelaget. Dermed måtte FFK nok en gang jakte på utligningen.

Mads Nielsen fikk en gigantmulighet til å utligne enda en gang. En god corner av Hadzic ble headet mot nettmaskene av dansken, men en intetanende Jerv-spiller fikk avslutningen i hodet og reddet med det ballen fra å gå i mål. Corneren etterpå gikk til Ismaheel som løp seg fri på bakre, men avslutningen havnet i nettveggen fra kort hold.

Jerv fikk en mulighet til å score på overtid etter en kontring, men skuddet gikk dessverre for hjemmelaget i tverrligger. Det kunne blitt skjebnesvangert for Jerv for 6 minutter på overtid var FFK millimetere fra å utligne da Solberg sendte ballen forbi keeper og inne på streken var Noa Williams, men han fikk ikke stokket beina raskt nok til å sette ballen i mål og utrolig nok klarte Jerv-forsvareren liggende å klarere ballen vekk fra streken.

Det var det siste som skjedde på Levermyr stadion denne ettermiddagen. En underholdende kamp hvor FFK produserte en rekke store sjanser, men dessverre måtte se at et effektivt hjemmelag beholdt alle poengene.

Bittert for FFK, men laget tar med seg nok en god prestasjon å bygge videre på!