Strålende uke for G19

August har vært svært hektisk for FFK G19 med mange kamper, noe juniorene har håndtert med bravur. Den siste uken har de levert gode prestasjoner på rekke og rad!

G19 deltar i flere serier og med en komprimert sesong fra august til november blir det hektisk for juniorene. Spesielt i august har det vært mange kamper, i den mest tettpakkede perioden spilte laget 6 kamper på 13 dager(!). Interkrets A, G18 Nasjonal serie, G19NM og 3. divisjon har alle hatt flere kamper den siste tiden, nok av arenaer og dekke for G19-troppen. 

Den siste uken har G19 levert flere solide prestasjoner, som startet på Lerkendal med bortekamp i G18 Nasjonal serien mot Rosenborg. 

Rosenborg G18 - FFK G18 1-5
Nasjonal seriene er et seriespill for utviklingsavdelingene til klubbene i toppfotballen (Eliteserien og OBOS-ligaen). Det finnes serier for G14, G16 og G18. Hovedformålet er å sette de beste utviklingslagene opp mot hverandre, som anses som den beste måten å utføre spillerutvikling. Derfor har NTF opprettet en nasjonal serie, slik at de fremste utviklingslagene får muligheten til å møte hverandre på tross av stor reiseavstand. Sterkt subsidiert økonomisk for klubbene. 

FFK har så langt spilt 6 kamper og står med 13 av 18 mulige poeng. 3 av poengene kom i denne kampen hvor FFK leverte en god prestasjon og tok en komfortabel seier på Lerkendal.   

FFK2 - Halsen 7-1
FFK2 rykket opp til 3. divisjon høsten 2019, men måtte vente til august 2021 for å spille første kamp. De tre første kampene har vært preget av mange lovende juniorspillere fra G19-troppen, og kampen mot Halsen var intet unntak. Etter to gode kamper mot Ørn-Horten og Hønefoss hvor banespillet tilhørte FFK, men boksspillet ble dominert av de rutinerte seniorlagene, så ble det fullklaff for det unge rekruttlaget mot Halsen på Stadion. 

1-0 til pause skulle bli til hele 7-1 ved fulltid. Flere a-lagsspillere fikk etterlengtet spilletid i denne kampen, men det var nok en gang en majoritet av spilletiden fordelt på juniorene, som også denne gangen leverte strålende også i boksspillet. 

Resultatet tok FFK2 opp til midten av tabellen i 3. divisjon avd. 2, men med kun 13 seriekamper og en tøff avdeling, så blir det en spennende høst for FFK2 som har mål om å beholde plassen, samtidig som laget først og fremst er en god utviklingsarena for våre unge og lovende. 

FFK G19 - Bærum G19 2-0
Siste kamp for G19-troppen før noen dager med trening var torsdag kveld mot Bærum i Interkrets A. Interkretsserien består av kun 8 lag og flere av Norges beste utviklingsavdelinger har juniorlagene sine plassert her, som Stabæk, Vålerenga og Lillestrøm. 

Torsdagens kamp var FFK sin 3. av totalt 7 i årets Interkrets. Fra før har laget en noe bitter uavgjort mot Stabæk og et knepent tap mot Sarpsborg 08. Kampen mot Bærum ga årets første 3-poenger i Interkrets og med 4 poeng ligger faktisk laget helt oppe på en 2. plass på tabellen, en for øvrig uoversiktlig tabell hvor lagene har spilt ulikt antall kamper så langt. 

Alt i alt har G19 levert gode prestasjoner i august. Fokus er ikke på resultat, men spillerutvikling, og med mange gode arenaer for våre lovende unggutter, så ligger forholdene godt til rette for å lage mange gode fotballspillere fra Fredrikstad i årene som kommer!

  

Annonse fra Eliteserien: