Strålende prestasjon

FFK leverte en strålende prestasjon borte mot Sandnes Ulf og kunne reise hjem med en smultring og 4 flotte scoringer i bagasjen!

Før kampen
FFK reiste til Sandnes mandag for å møte Ulf på flotte Øster Hus Arena. Trenerteamet gjorde tre endringer på laget som møtte Mjøndalen for 14 dager siden. Inn kom Jakob Lindström på midtbanen, og i frontleddet var Nicolay Solberg og Ludvig Begby foretrukket. Med få skader i troppen var det også en kruttsterk benk på Øster Hus Arena hvor Langbråten, Aleesami, Åsheim, Øby, Reuterswärd, Okeke og Alba befant seg. 

Drage i vinkelen - Igjen.
Det var hjemmelaget som kom best i gang på Øster Hus Arena de første minuttene og hadde en brukbar mulighet etter 4 minutter med en lang ball i bakrommet. Jenssen var litt på halvdistanse, og rutinerte Høiland forsøkte en lobb, men den gikk et stykke over målet.

Etter de første 10 minuttene kom FFK mer inn i det og jevnet ut banespillet. Når kvarteret var passert fikk FFK sin første sjanse for kvelden. Keeper Falch feilberegner en corner fra Drage, men Aukland kommer ikke høyt nok og header over det åpne målet. Noen minutter etterpå er Falch involvert igjen da han klarer et gjennomspill rett i beina på Drage som prøvde seg fra 30 meter på det åpne målet, men satt avslutningen utenfor. 

FFK spilte seg flere ganger fint frem på venstre i den første omgangen, ofte ved rappfoten Williams. Den unge svensken kom seg til en god mulighet etter 35 minutter da han dro seg inn fra venstre og skjøt fra 16 meter, men traff dessverre rett på keeper. Minuttet etterpå var det Stray Molde som kom seg opp på venstrekanten og slo inn foran mål, der lurte ringreven Solberg seg frem og headet strålende bort i det lengste hjørnet til 1-0. 

Williams fortsatte å være aktiv på venstresiden og etter 40 minutter fant han Lindström ute på 16 meter, men han traff dessverre ikke under tverrliggeren. De siste minuttene inn mot pause trykket Sandnes Ulf på med noen dødballer som FFK fikk ryddet unna og like før omgangen var omme var Williams på farten igjen. Denne gangen på høyre, og pasningen hans inn foran mål fant Drage på 16 meter som dundret ballen i det nærmeste krysset til 2-0. Herlig scoring av Drage! 

Chippens omgang!
Den andre omgangen kunne startet ille for FFK da det ble misset i klareringen i forsvaret, Ekeland fikk sjansen og skjøt brukbart fra 10 meter, men der var Jenssen på plass med en sterk redning. FFK lot seg ikke stresse av sjansen og fortsatte det fine spillet utover i omgangen. Både Begby og Lindström hadde gode skuddforsøk tidlig i omgangen, men Falch holdt ballen unna nettmaskene. 

Like før timen var spilt var Åsheim farlig frempå inne i boksen etter et innlegg fra venstre. Rolvsøy-gutten kriget til seg en avslutning fra kort hold, men ballen endte like utenfor målet. Etter 65 minutter skulle det skje mye. Først angrep Ulf på venstresiden sin og kom til en avslutning fra skrått hold som Jenssen slo til corner. Den corneren klarerte FFK og kontret. Kontringen var strålende og Drage spilte Williams gjennom, han kjørte karusell med forsvaret til hjemmelaget og chippet elegant inn 3-0. En deilig scoring av unggutten!

Etter 69 minutter kontret FFK igjen. Innbytterne Øby og Alba spilte seg gjennom inne i boksen, men det farlige innlegget til Alba traff bare hjemmelagets forsvar som til slutt fikk klarert. Like etterpå var Ulf frempå fra sin venstreside igjen, igjen klarerte FFK svakt og ga hjemmelaget en god mulighet i boksen, men dette var FFK sin dag med nok en svak avslutning utenfor målet til Jenssen. 

Jenssen måtte i aksjon igjen etter 77 minutter med en ny grei redning, og når Ulf ikke klarte å overliste Jenssen så skulle Begby få punktere kampen. Lerviks store sønn var tilbake i angrepet denne kampen og det skulle betale seg. Hadzic vant ballen på midten og spilte Begby helt alene gjennom mot Falch, og akkurat som Williams så hentet Begby frem en deilig chip inn i buret og kunne presentere sin trademark flikk flakk feiring på 4-0!

Etter dette ble det rolige avslutningsminutter på Øster Hus Arena. FFK var fornøyde og Sandnes Ulf var resignerte. Dermed ebbet kampen ut med et strålende 4-0 resultat for FFK som virkelig fikk igjen for en del marginer imot hittil i sesongen!

Fotballfest neste!
Om en uke er det 16. mai og en real publikumsfest på Stadion! Allerede er over 6300 billetter solgt, ståfeltet og hele OBOS Tribunen er nær utsolgt, det er meldt om nydelig vær og det er fotballens nasjonaldag!    

Målet er 10.414 tilskuere, i så fall Østfolds best besøkte fotballkamp på over 10 år! 
Billetter kan du kjøpe i FFK Appen eller KJØP SESONGKORT/KAMPBILLETT HER! 

Kampfakta
Sandnes Ulf - FFK 0-4 (0-2)
Øster Hus Arena

Mål Ulf:
Mål FFK: Solberg, Drage, Williams, Begby

Håvar Jenssen

Philip Aukland
Mads Nielsen
Tage Johansen
Stian Stray Molde

Jakob Lindström (Åsheim 35 min.)
Adnan Hadzic
Thomas Drage (Olav Øby 25 min.)

Ludvig Begby (Obilor Okeke 10 min.)
Nicolay Solberg (Love Reuterswärd 10 min.)
Noa Williams (Riki Alba 25 min.)

Annonse fra Obos-ligaen: