Storseier på 2. pinsedag!

Årets pinsekamp stod for tur mandag ettermiddag, det ble en flott kamp av FFK som vant med solide sifre!

Eirik Mæland måtte gå av forrige kamp med skade og inn kom Tomas Lopez Borgersen. Ungutten var også på plass i startoppstillingen mot Sola, det samme var Thomas Drage, Tim Nilsen og Nicolay Solberg som alle kom inn fra forrige kamp.

Rett i ledelsen
Det skulle ikke gå lang tid før de nye i oppstillingen skulle få vise seg frem. Allerede etter 4 minutter slo Thomas Drage en strålende corner som Tim Nilsen styrte i mål på glimrende vis, en perfekt åpning for FFK.

Sola er et robust lag som har slått Brattvåg og tatt poeng fra både Kvik Halden og Stjørdals Blink i innledningen. På Stadion viste de også at de er et voksent lag med mye fysikk som FFK fikk bryne seg på både ved corner, frispark og lange kast.

Men selv om Sola hadde sine dødballer som kunne blitt farlige så var det hjemmelaget som skapte de store mulighetene før hvilen. Spesielt venstresiden med Drage og Begby var frisk og kom til en rekke gode innleggssituasjoner. Nilsen, Solberg og Andreas Hagen hadde alle flere gode scoringsmuligheter, men enten var keeper på plass eller så gikk avslutningene like utenfor.

Rett før pause skulle det allikevel bli 2-0 når Thomas Drage svingte inn på nytt og på bakre stolpe steg Marius Hagen til værs og stanget inn dagens andre scoring. 2-0 til pause etter en omgang hvor FFK skapte mye og ledet fortjent.

3 nye mål
Etter hvilen var det også FFK som var det beste laget og skapte en rekke gode sjanser. Dette var kampen for Tim Nilsen og Thomas Drage, førsnevnte satt inn 3 mål, mens Drage stod for 3 assist denne kvelden.

3-0 kom ved Andreas Hagen når han plukket opp en klarering inne i boksen og smalt ballen bort i lengste hjørnet. Etter timen spilt fikk Sola en redusering, og den var av det vakre slaget. Johannes Hinna gikk innover fra venstresiden og klinket ballen bort i lengste hjørnet forbi Håvar Jenssen.

FFK skulle dog svare raskt og det var Tim Nilsen som stod bak både 4-1 og 5-1 i det 69. og 79. minutt. Med det var plutselig Tim oppe på 4 seriemål i år. 27 mål på 52 kamper har han i FFK-trøya!

De siste 10 minuttene fikk vi en debutant inn på banen, Noah Bech Hermansen erstattet Mads Nielsen i midtforsvaret og gjorde en trygg og god debut de 12-13 minuttene han spilte.

Foran skjema fra 2018
FFK står nå med 17 poeng på 9 kamper, det er ett poeng mer enn i fjor, og samme poengsum som Raufoss etter like mange kamper. Vi har scoret 20 og sluppet inn 11, tilsvarende i fjor var 11-5, med andre ord 3 mål bedre enn i fjor.

Så er det om å gjøre å holde seg foran skjema fra 2018 - Da blir det en hyggelig sesong!