Stian Johnsen ny Toppspillerutvikler i FFK

Stian Johnsen tar turen fra Tromsø og tilbake til Fredrikstad når han i januar tar over som Toppspillerutvikler i FFK!

Tilbake til Fredrikstad
Stian Dagfinn Johnsen er ingen ukjent mann for dem som har fulgt FFK en stund. På starten av 2000-tallet var den raske og driblesterke kantspilleren en viktig brikke i Knut Torbjørn Eggen sitt lag som tok ferden fra 2. divisjon til Eliteserien. 

Senere spilte Stian toppfotball for både Aalesund og Haugesund, før kantspilleren la skoene på hylla og ble idrettsslærer og fotballtrener. Som trener han bl.a. trent Mjølner opp i Postnord-ligaen, og holdt dem der i to år. I 2022 har han vært sportssjef ved NTG Tromsø og trener for Tromsø 2 i 3. divisjon. Fra januar er det FFK som gjelder. 

- Jeg gleder meg veldig til å komme i gang med jobben. Kombinasjonen mellom klubben sine tanker om spillerutvikling og jobben med å legge til rette for en best mulig treningshverdag for unge spillere, synes jeg virker veldig spennende. I tillegg kommer jeg til en klubb det er stor interesse rundt og med flott atmosfære på kampene. Dette er noe jeg har vært heldig å oppleve som spiller i klubben tidligere og ser frem til å være en del av det fremover. Forteller Stian. 

Tar over etter Meling
Utviklingsansvarlig, Magnus Pettersen, har sammen med Sportssjef, Joacim Heier, hatt jobben med å finne erstatteren til Magnus Meling, som nå blir hovedtrener for Viking Kvinner. En rekke gode kandidater har vist interesse for jobben, til slutt var det Stian Johnsen som seilte frem som den beste. 

- Stian imponerte i intervjuene med sin faglige kompetanse, samt hvilke tanker han har rundt utvikling av unge spillere. Han besitter de kvalitetene og den erfaringen vi har vært på jakt etter. I tillegg til å være en hel ved person har han toppspillererfaring fra sin tid i FFK, Aalesund og Haugesund. Han har jobbet som hovedtrener senior på et meget godt nivå i Postnord og nylig i et profesjonelt akademi hos Tromsø IL. Stian kommer til å løfte klubbens utviklingsarbeid ytterligere og jeg gleder meg til å samarbeide med han. Forteller Magnus Pettersen. 

Stian Johnsen er på plass i Fredrikstad fra januar. 

Annonse fra Eliteserien: