Stensland inn i a-troppen

Filip Stensland (17) har allerede debutert både i NM og i OBOS-ligaen, nå har den unge midtbanespilleren signert a-lagskontrakt med FFK!

Debut mot Råde
Filip Stensland er født 2004 og fyller 18 år senere i juli. Midtbanespilleren har tatt store steg det siste året og fikk sin debut for a-laget mot Råde i NM. Kråkerøy-gutten kom til FFK sin Utviklingsavdeling i 2019 og har siden gått gradene mot A-laget. 

I 2021 ble det 9 kamper og 2 scoringer i 3. divisjon for Stensland, denne sesongen har han fortsatt med imponerende spill på rekruttlaget og trent mer og mer regelmessig med a-laget gjennom vinteren og våren. Siden mai har han trent fast med a-laget og mot Åsane 4. juli fikk han sin første kamp i OBOS-ligaen. Debuten kunne også blitt det helt store på slutten da han banket en ball rett i stolpen fra utenfor 16-meteren. Torsdag var han innbytter igjen da laget tok med seg poeng hjem fra Sogndal.

På mandag er det kamp på Stadion igjen! Kjøp billetter her: FFK - Kongsvinger

Stadig flere egenutviklede
Filip selv er glad for å signere a-lagskontrakt med FFK og gleder seg til å bli en permanent del av troppen. 

- Helt siden jeg var liten har jeg fulgt med FFK og hatt en drøm og et mål om å spille på a-laget. Å bli en del av dette laget er noe jeg ser fram til, og jeg setter stor pris på denne muligheten. Jeg skal fortsette å legge ned mye arbeid, utvikle meg og jobbe for å ta store steg i tiden fremover. Forteller Filip Stensland. 

Joacim Heier er også fornøyd og gleder seg over at det stadig vokser frem nye spennende spillere fra klubbens Utviklingsavdeling. 

- Filip er den 3. egenutviklede spilleren som debuterer i år. Fra før har Marcus Wenneberg og Tage Johansen kommet seg inn, i tillegg er Ole Langbråten i troppen hver gang. Det er veldig gledelig at det kommer frem gode unge spillere. Det er gjort et solid stykke arbeid i Utviklingsavdelingen over tid, og jeg er overbevist om at det bare vil utvikles flere og flere av våre egne i årene som kommer. Filip har en fin kombinasjon av fysikk, ballferdigheter, ro og spillforståelse. Vi tror han kan komme til å bli veldig god hvis han fortsetter det målrettede arbeidet i tiden fremover. Det blir spennende å følge utviklingen hans. Forteller Joacim Heier.  

Stolt trener
Hovedtrener for G19, Thomas Johnsen, har jobbet med Stensland i flere år, og har fortsatt ansvaret for den høyreiste midtbanespilleren på rekruttlaget. Han tror unggutten har gode muligheter for å nå langt. 

- Filip startet å ta store steg allerede i fjor og har bare fortsatt denne sesongen her. Han jobber målrettet, er nysgjerrig og han tør hele tiden å være seg selv. Dette er meget fortjent og et stolt øyeblikk for alle involverte. Forteller Johnsen. 

Filip fortsetter i drakt nummer 33!

Annonse fra Obos-ligaen: