Steffen Andersen ny toppspillerutvikler

Steffen Andersen kommer fra KFUM og blir FFK sin nye toppspillerutvikler!

Annonse:

Solid bakgrunn

Steffen Andersen kommer senest fra jobben som trenerutvikler i KFUM, og har tidligere vært bl.a. assistenttrener i Strømmen og Skeid i OBOS-ligaen, samt trener i Utviklingsavdelingen til Stabæk. Nå er han ansatt som ny toppspillerutvikler i FFK.

«Det føles veldig godt å komme til en såpass tradisjonsrik og god klubb, og jeg er stolt av å få lov til å bli valgt ut til å være med i dette selskapet. Det er bra folk som jobber her. Jeg gleder meg til å komme i gang med arbeidet med å klargjøre unge spillere til å prestere på det høyeste nivået. Med ambisjonene som Fredrikstad har stiller det en del krav til de unge spillerne om hva de kan og ferdighetene de innehar. Det er forskjellig fra spiller til spiller, og det gjelder å virkelig dyrke styrkene til hver enkelt.» Forteller Steffen Andersen. 

Svært viktig rolle

FFK har over lengre tid lagt stadig større ressurser i Utviklingsavdelingen, primæroppgaven til toppspillerutvikler er å skreddersy hverdagen til klubbens fremste talenter, og bistå dem på veien inn i A-lagets førsteellever. Internasjonalt ofte kalt "Transition coach", altså den treneren som har ansvaret for spillerne som er på vei inn i A-laget. 

«Vi har gått en lengre periode uten denne rollen ettersom vi ventet på utfallet av Akademiklassifiseringen, nå er vi endelig på plass med en erfaren og dyktig trener som vil ytterligere styrke den sportslige organisasjonen til FFK. Vi har prioritert mange midler mot Utviklingsavdelingen de senere årene, Steffen sin inntreden er en svært viktig rolle for å hjelpe de fremste spillerne våre den siste veien inn i A-laget. Vi gleder oss til å få Steffen på plass i Fredrikstad!» Sier Joacim Heier.

Pettersen blir Trenerutvikler

Med Mathias Solstad på plass som ny Utviklingsansvarlig og Steffen Andersen inne som ny Toppspillerutvikler, baner det vei for Magnus Pettersen sin ny rolle som trenerutvikler. Magnus har lang fartstid i FFK og som leder i toppfotballens utviklingsmiljø, i fortsettelsen vil han nå gå over i en rolle som er NTF sitt store satsingsområde, som primært skal følge opp Utviklingsavdelingens trenere i hverdagen. 

"Etter fire innholdsrike og lærerike år som Utviklingsansvarlig hadde jeg nå et ønske om å bytte rolle. Da jeg kom inn i rollen berget vi akkurat 2-stjerner i Akademiklassifiseringen med 89 poeng, fire år senere var vi svært nære 4-stjerner med 121 poeng. Fra 4 fulltidsansatte i avdelingen for fire år siden, til det dobbelte i dag. Det er givende å føle at man har fått være delaktig i klubbens fremgang, samtidig føles det rett for både meg og klubben med nye krefter inn. Rollen har de siste årene blitt mer administrativ, og vi har bygd gode strukturer og strategier for hvordan vi skal jobbe på feltet. Jeg har i det siste kjent på savnet etter å kunne påvirke i større grad på feltet, derfor er jeg sikker på at rollen som trenerutvikler vil passe meg meget godt. Jeg gleder meg til å få enda mer tid på feltet med trenere og spillerne, samtidig som jeg fortsatt vil samarbeide tett med Mathias.» Avslutter Magnus Pettersen

Annonse fra Eliteserien: