Stabæk mest effektive i fyrverkerikamp!

Det ble en ellevill fotballkamp på Fredrikstad Stadion torsdag kveld. Den underholdende sjansebonanzaen kom var det til slutt gjestene som kom best ut av.

Før kampen
FFK var tilbake på Stadion til årets 18. seriekamp i OBOS-ligaen. Motstander var hardtsatsende Stabæk, som jakter og behøver et opprykk tilbake til Eliteserien.

FFK måtte klare seg uten Kjelsrud Johansen, Aukland, Åsheim og Betten grunnet skader, samt Lindström som var ute grunnet gule kort. Lucas Lima var klar for debut i FFK-drakta etter overgangen fra IFK Norrköping, og ungguttene Imre Bech Hermansen (f.2006) og Tarik Mrakovic (f.2005) var i troppen til a-laget for første gang.

FFK valgte å starte i en 4-2-3-1 formasjon. 20 år gamle Obi Okeke fikk sin første kamp fra start i OBOS-ligaen etter flere gode innhopp den siste tiden.

Fyrverkeri
Det var to svært offensiv lag som ikke sparte på noe fra første spark på ballen. Allerede etter 8 minutter hadde begge lag hatt to store muligheter hver. Gift stod for begge hos Stabæk, Solberg og Alba for FFK sine. Allerede her kunne og burde det vært flere mål på Stadion.

Etter 22 minutter kom målet, Gift i bakrom igjen, godt skudd ned i det lengste hjørnet og 0-1 på tavla. Det skulle bare gå to minutter før FFK var ajour. Frispark til FFK, ballen ramler ned til Okeke som finner Øby og 1-1 fra 15 meter.

Det åpne spillet fortsatte og sjansene fløy i begge retninger. Williams var et par cm fra å score, det samme var Alba igjen. Stabæk hadde også store sjanser og Jenssen måtte i aksjon flere ganger og hente frem noen gode redninger. 1-1 til pause etter en heseblesende omgang på Stadion!

Gift avgjorde
Andre omgang startet som den første. Gjestene kom til to gode sjanser før 6 minutter var spilt, begge fikk Jenssen hendene på og fortsatt 1-1. Etter 55 minutter derimot skulle Krogstad få tid og rom utenfor 16 meteren til FFK, han sendte av gårde et langskudd utenfor rekkevidden til Jenssen og Stabæk tilbake i ledelsen.

Som etter 0-1 skulle det imidlertid ikke gå lang tid før det var balanse i regnskapet. Stray Molde sendte Okeke i bakrom, han slo et strøkent innlegg til Alba som fikk en enkel jobb med å sette 2-2 i garnet. Herlig fotballkamp!

Med full fyr i alle overganger begynte FFK-beina å gå tomme etter hvert. Med 5 etablerte spillere ute med skader og karantene ble det mye ungt og talentfullt ute på matta etter hvert. Lucas Lima fikk også sin debut og viste lovende takter de minuttene han var på banen.

Etter 74 minutter hadde Stabæk innkast høyt i banen og kastet inn mot midten av banen, ballen gikk forbi duellen på 16-meteren og da stod plutselig Fitim Azemi i glimrende skuddposisjon. Spissen har slitt med å omsette sjansene de siste sesongene, men denne gangen var han sikker og satt inn 3-2 til Stabæk. Minuttet etterpå kunne historien gjentatt seg igjen da først Lucas Lima ble blokkert på 5 meter, og deretter fikk Kingsley ballen servert på sølvfat, men dessverre hamret toppscoreren til rekruttlaget ballen like over fra kort hold.

FFK presset på for en ny utligning og etter 82 minutter var Marcus Wenneberg svært nærme da ha han fikk ballen inne i feltet, men også han ble strålende blokkert 5 meter fra mållinjen. FFK jaget utligningen, men med siste spark på ballen ble det i stedet gjestene som skulle få ballen i mål. Gift Orban har vært en åpenbaring i OBOS-ligaen den siste måneden og fikk æren av å sette 4-2 i nettet bak Jenssen.

Åsane på mandag - Ranheim neste på Stadion!
Neste kamp for FFK er mandag i Bergen mot Åsane, deretter er det en snau uke før det igjen skal sparkes OBOS-ball på Stadion. FFK mot Ranheim søndag 14. august kl. 15:00!

Denne kampen skjer det mye og vi er klare for å mobilisere mange på tribunen til denne kampen! Læreplassjegerne deler ut 1000 billetter til barne- og ungdomslag i hele Østfold, og Bypakke Nedre Glomma sørger for at alle som sykler til Stadion får gratis billett!

Det er også flere felt med sterkt reduserte priser, og som vanlig koster det kun 50 kroner for billett på Sørsia!

Kjøp billetter i FFK Appen eller her: FFK - Rannheim