Spesiell, men nyttig, treningskamp

FFK hadde en tredjedel av troppen utilgjengelig tirsdag ettermiddag mot Grorud, og måtte benytte både fysisk trener og fysio, men fikk allikevel gjennomført en nyttig og til tider godkjent treningskamp.

Før kampen
Tirsdagens kamp var FFK sin andre og siste på en god treningsleir i Spania. Onsdag morgen reiser laget hjemover igjen til en velfortjent langhelg med fri, før man tar sats igjen i de tre siste ukene inn mot seriestart.

I det som egentlig er en lovende skadesituasjon, med håp om at mer eller mindre alle er i full trening om få dager, så er det allikevel mange som det ikke ble tatt sjanser med i dag. Hele 8 spillere var ikke med i dagens kamptropp, noe som gjorde at fysioterapeut Håkon Wæhler og fysisk trener Torvald Berthelsen begge var til disposisjon fra benken.

Marcus Wenneberg, Ole Langbråten og Obilor Okeke fikk alle sin debut fra start i FFK-drakt. FFK har spilt 4-3-3 fast i flere år, i dag valgte man å benytte muligheten til å trene på en 4-2-3-1 formasjon, en formasjon man har brukt en del ganger, først og fremst de gangene man har behøvd ekstra mye offensivt skyts på slutten av kampene.

KJØP SESONGKORT FOR 2022!

Mye å ta med videre fra de første 45
FFK tok tak kampen fra start og hadde initiativet store deler av den første omgangen. Et tidvis godt spill og mye gode gjenvinninger holdt spillet på Grorud sin banehalvdel. Dessverre stoppet det litt for FFK når man nærmet seg mål, presisjonen og beslutsomheten på siste tredjedel var ikke god nok og det ble med mye nesten-situasjoner.

Nicolay Solberg var nærme etter en snau halvtime da han ble spilt gjennom på høyresiden av Obilor Okeke, spissen prøvde på en frekk lobb, men keeper fikk akkurat slått unna og avverget med det 1-0 til FFK. Like etterpå skulle isteden Grorud ta ledelsen. Som i Oslo for to uker siden var det en gavepakke fra FFK som sørget for kampens første scoring. Ole Langbråten, som ellers spilte en fin kamp, var uheldig da han skulle klarere et gjennomspill. Ballen havnet på sølvfat til Didrik Sereba som takket, bukket og trillet ballen i åpent mål.

Om det første målet var tilfeldig, så skulle Grorud vise seg verdig en scoring like etterpå. Et pent angrep fra Oslo-laget og Thomas Elsebutangen kunne til slutt skyte i mål via foten til Langbråten. 2-0 til Grorud, ikke det naturlige resultatet etter spillets gang før hvilen, men sånn er fotball.

Rotete omgang
Etter hvilen fortsatte FFK å ha initiativet i kampen, men spillet var jevnere etter pausen. Solberg var nærme før pause og var også nærme etter pause med et nytt frekt forsøk. Målsniken så keeper langt ute og forsøkte seg fra 40 meter, keeper var utspilt, men dessverre gikk skuddet en halvmeter til side for det tomme målet.

Etter timen spilt gjorde FFK fire bytter, blant annet fysisk trener Torvald Berthelsen og fysioterapeut Håkon Wæhler. Ikke en ideell situasjon, men den beste løsningen for å unngå for mye belastning på flere av spillerne som har spilt og trent mye på Marbella.

Noa Williams var blant dem som kom inn siste halvtimen og han hadde FFK sin beste sjanse i andre omgang. Driblekanten dro seg inn fra venstre og skjøt mot det lengste hjørnet, men keeper fikk akkurat blokket til corner. Grorud hadde også et par gode sjanser etter pause, den største kom mot slutten og den var virkelig stor. Innlegg fra høyre og skudd over mål fra kort hold midt foran målet til Langbråten.

Oppgjøret ebbet ut med 2-0. En helt grei prestasjon fra FFK alt tatt i betrakting, en del fint grunnspill og god kontroll defensivt før pause etterfulgt av en generelt rotete omgang med fotball fra begge lag etter hvilen. Viktigst for FFK i dag var å gjennomføre en nyttig treningskamp, ikke la Grorud stå igjen på bussholdeplassen ved å avlyse kampen grunnet skader og at vi ikke pådro noen flere skader.

Neste uke skal mange av de som ikke var klare for kamp i dag være tilbake i full trening, det blir bra for FFK-troppen som skal fortsette å jobbe hardt for å bedre prestasjonen inn mot seriestart om drøye tre uker!