Solid kamp mot AaFK

FFK leverte en solid prestasjon mot Aalesund som hang i tauene på Fredrikstad Stadion. dessverre stod ikke effektiviteten i stil med spillet og dermed endte oppgjøret uavgjort etter en sen utligning.

Det var en herlig ramme som møtte FFK og Aalesund på Fredrikstad Stadion lørdag ettermiddag. Årets største publikum i OBOS-ligaen, ledet av et fantastisk ståfelt som gjorde jobben samfulle 90 minutter - Gåsehud!

FFK nærmest før hvilen
FFK kom ut best på Stadion lørdag ettermiddag og tok kommandoen i kampen mot et Aalesund som ikke var veldig interesserte i å spille angrepsfotball. Etter 7 minutter testet Mads Nielsen slegga på et frispark fra 25 meter, dansken traff godt, men gjestene keeper fikk dyttet det tunge skuddet over målet. 

Noen minutter senere spilte FFK seg frem på venstresiden, Riki Alba spilte ut til Jakob Lindström på 16 meter som dro til på direkten, midtbanegeneralen traff godt, men dessverre for FFK gikk skuddet like utenfor. Etter snaue 20 minutter spilte FFK seg frem til sin første store mulighet da Henrik Kjelsrud Johansen stusset gjennom Alba, han smalt til, men keeper kom ut og gjorde en sterk blokkering. 

Deretter fulgte en lang periode i kampen uten at noen av lagene kom til det helt store. Gjestene var tydelig fornøyde med å holde kampen på uavgjort og var mest opptatt av å stenge igjen hjemover. Like før pause skulle FFK få til en siste sjanse. Taofeek Ismaheel dro seg innover fra venstre og skjøt fra god posisjon, men en AaFK-forsvarer fikk en liten touch på ballen og da fløy kule like over krysset istedenfor i nettmaskene. 

0-0 til pause på Stadion i en omgang FFK styrte det meste, men ikke fikk ballen i mål.  

Drømmescoring fra Drage
Etter hvilen fortsatte kampen i samme stil som før pause. AaFK stod godt i etablert forsvar mot et FFK som forsøkte å finne hullene. Etter timen spilt var Kjelsrud Johansen millimetere unna på en god corner fra Olav Øby. På bakre stolpe steg kapteinen til værs og headet ballen på innsiden av stolpen, deretter i keeper og ut. Svært nærme for Kjelsrud, men igjen stod keeper Lanzing i veien for FFK. 

Noen minutter senere skjedde det som ofte skjer når man brenner mulighetene sine. Aalesund angrep på venstresiden sin, inn foran mål ble det kaos da ingen FFK-spillere fikk klarert, ballen ble liggende fri foran mål og toppscorer Sigurd Haugen takket og bukket og satt inn 1-0 til gjestene. Mot spillets gang den første timen, men sånn er fotball. 

Kun minuttet etterpå spilte FFK seg frem til en ny stor mulighet. Alba driblet seg innover fra høyre, spilte vegg med Lindström, men fra hjørnet av 5-mteren traff ikke Alba ballen skikkelig og en ny stor sjanse forspilt. Heldigvis skulle det ikke gå lenge før FFK fikk som fortjent. En pasning opp ble lagt ned på kassa av Alba, på ett touch spilte Kjelsrud videre i bakrom på Ismahell som med en frekk liten heading satt inn 1-1 på Stadion. 

Nå var FFK i dytten med et heltent publikum i ryggen. Innbytter Thomas Drage plukket opp en klarering etter corner og dro seg fri på 16 meter, så sendte han av gårde et prosjektil mot det lengste krysset. Ballen limte seg så langt opp i vinkelen det er mulig å komme, via tverrligger og i nettet! En helt ellevill scoring fra Drage som hentet frem akkurat det samme for et drøyt år siden mot Brattvåg. 

Noen minutter senere kunne det se ut til at FFK ble snytt for en straffe. Ismaheel driblet seg forbi AaFK sin høyreback og ble klart felt på 16-meter streken, men dommer lot utrolig nok spillet gå videre og i fortvilelsen til Ismaheel klarte kamplederen til alt overmål å gi gult kort til lynvingen for protester.  

FFK så ut til å ha kontroll de siste minuttene på Stadion tross at gjestene satset offensivt for å utligne. På overtid kjempet de seg til en corner og den ble utnyttet maksimalt. Quint Jansen steg til værs og stanget nådeløst inn 2-2. God corner, sterk heading og bra scoring. Dødelig effektivt fra Aalesund som setter to mål på to sjanser og med det mer eller mindre sikrer seg et veldig  fortjent opprykk til Eliteserien. 

FFK leverte en solid prestasjon og var det førende laget i både spill og sjanser mot et meget godt Aalesund, det tar rødbuksene med seg videre i sesongavslutningen og kvaliken som venter i desember! 

Kampfakta
FFK - AaFK 2-2 (1-1)
Fredrikstad Stadion
6257 tilskuere

Mål FFK: Ismaheel, Drage
Mål AaFK: Haugen, Jansen

Håvar Jenssen

Philip Aukland
Mads Nielsen
Oscar Jansson
Adnan Hadzic

Håvard Åsheim
Jakob Lindström (Ludvig Begby 10 min.)
Olav Øby (Thomas Drage 20 min. - Maikel Nieves 1 min.)

Taofeek Ismaheel
Henrik Kjelsrud Johansen (Nicolay Solberg 1 min.)
Riki Alba 

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: