Sogndal besøker plankebyen

Søndag 15:00. Sogndal garanterer seier på Stadion, vi skal prøve å gi dem kamp om poengene!

Annonse:

Ligaens mest velspillende? 

Sogndal er av mange ansett som ligaens mest velspillende lag. Mellom boksene har laget fra saftbygda spilt flott og underholdende fotball. Inn i innspurten håper nok Tore Andre Flo sitt lag å finne toppformen igjen, slik at de kan utfordre lagene foran dem på tabellen. 

Sogndal har enn så lenge bare spilt 21 kamper, grunnet den utsatte kampen mot KBK, den spilles ikke før i oktober. Med en potensiell trepoenger til gode på konkurrentene, kan Sogndal krype helt opp i ryggen på opprykksplassene.

Pr. nå har de 34 poeng, og må nok avslutte sesongen med godt over to poeng i snitt for å nå målet om direkte opprykk. Skal det skje må høstformen forbedres. Etter 6 av 15 kamper etter at bunken er snudd, har Sogndal bare tatt 7 poeng. 

Spennende sist

Sogndal og FFK møttes på Fosshaugane i vårsesongen, det oppgjøret var midt i Lerum Cup og dermed årets best besøkte kamp på Campus. Etter at Sogndal hadde spillet og sjansene før pause, var det FFK som produserte i andre omgang. Etter flere gode FFK-muligheter var det Riki Alba som fikk satt ballen i nettet til 1-0. Sogndal fikk satt et press på FFK de siste minuttene, men rødbuksene holdt unna og kunne reise hjem med alle poengene etter en spennende kamp. 

Klubbene har historisk møttes en rekke ganger, men etter FFK sitt comebacket i toppfotballen i 2021 har lagene møttes 5 ganger, det har vært hyggelig for FFK som står med 4 seire og 1 uavgjort på de siste to og et halvt årene. Så blir spørsmålet om FFK kan fortsette trenden, eller om Sogndal har funnet høstformen og retter på statistikken! 

Troppen er klar

For FFK sin del er det en motivert gjeng som har trent seg gjennom en spillefri helg. Etter noe rufs i maskineriet har alle mann kommet seg tilbake på feltet og denne uken har samtlige spillere trent for fullt, med unntak av den langtidsskadde duoen Simen Rafn og Kingsley Innocent. Det er heller ingen karantener å tenke på, kun en spiller er i faresonen, Bouba Konte må stå over ved neste gule kort. 

Kampstart på Fredrikstad Stadion søndag 17. september er klokken 15:00. Det er håp om en godt besøkt ettermiddag, kjøp derfor billett tidlig. 

KJØP BILLETTER HER!

Foto: Jon Klasbu
Annonse fra Eliteserien: