Snipp snapp snute

Det ble en kjedelig exit i NM for FFK i søndagens kamp, som dermed ikke får være med på cupmoroa i neste runde.

Endringer på laget
Moss har hatt en varierende sesonginnledning, men det bygges noe nytt på Melløs om dagen og det er lov å være optimistisk for fremtiden med tanke på arbeidet som gjøres. De gule og svarte slo ut Vestfossen i 1. runde av NM og møtte heltente til kamp søndag kveld.

FFK har pause i seriespillet og kom til kamp med behov for noe endringer i laget grunnet en skadeliste på hele 8 mann. Selv med såpass mange ute mønstret FFK et solid mannskap, mens innbytterbenken var preget av våre unge og lovende fra G19. På benken var også Alexander Zoulakis tilbake i hvitt og rødt, i tillegg var juniorene Tage Johansen, Samuel Gray, Sadir Abud og Marcus Wenneberg med.

Solberg nok en gang
Hjemmelaget åpnet frisk og hadde et par gode halvsjanser de første minuttene. Etter kvarteret hadde de også en stor mulighet på corneren, men avslutningen ble stoppet på streken. FFK tok mer over banespillet etter hvert og etter 35 minutter satt 1-0 for rødbuksene. En god corner fra Olav Øby fant Nicolay Solberg på bakre som smalt ballen i mål på volley. Solbergs 10. scoring for året.

Begge lag hadde et par mulighet til før hvilen, men kampen gikk til pause på 1-0 til FFK.

Avslutningene satt ikke
Moss kom tilbake rett etter hvilen da de fikk straffe og Thomas Jakobsen satt ballen sikkert i mål. Dermed var lagene like langt. FFK tok over mye av spillet etter dette og produserte flere gode sjanser, inkludert en annullert scoring fra Riki Alba. Det stod som vanlig ikke på vilje eller innsats fra FFK-spillerne, men presisjonen og kvaliteten i prestasjonen var ikke på vanlig nivå.

Et hardtkjempende hjemmelag var i kjelleren med kramper og tunge bein, men med 10 minutter igjen kom vitamininnsprøytningen de antagelig kan leve på gjennom august. Uno Pedersen fikk muligheten inne i 16-meteren og smalt ballen ned i det lengste hjørnet til 2-1 for hjemmelaget. FFK jaktet utligningen og kom nærme, men isteden skulle et effektivt Moss treffe blink nok en gang da Christoffer Skårn fikk knalltreff og smalt ballen i det lengste hjørnet fra skrått hold.

FFK fortsatte å presse i overtiden og kjempet frem flere avslutninger, men det ble med keeperredninger og stolpetreff for FFK denne kvelden som ikke hadde dagen i noen av boksene. Dermed er cup-moroa over for i år.

Vi gratulerer Moss med avansementet og ønsker de lykke til med både neste runde i cupen og viktige kamper i Postnord-ligaen. Tusen takk til de mange FFK-supporterne som tok turen!!

Liten pause
Dette var FFK sin siste kamp før en liten pause på en drøy uke. Nå venter noen velfortjente og nødvendige fridager for spillergruppen og trenerteamet, før treningene starter opp igjen tirsdag 10. august.

Neste kamp er onsdag 18. august mot Start og deretter mandag 23. august mot Stjørdals Blink - Begge på Fredrikstad stadion! Vi kommer snart tilbake med informasjon om de to kampene som begge vil være ekstraordinære arrangement man ikke vil gå glipp av!

Billettsalget starter i løpet av noen dager, det vil bli lagt ut ca. 2000 billetter for salg.

NB! Til kampene vil det være krav om grønt koronapass, de som ikke har det vil få tilgang på gratis testing.