Slik blir seriespillet

Fredag ettermiddag kom svaret fra NFF på hvordan seriespillet er planlagt å bli for FFK i Postnord-ligaen og Norsk Tipping Ligaen...

Alt satt på vent
Koronaen satt en pause på all fotball i Norge, men litt om litt har helsemyndighetene sluppet oss til igjen. Eliteserien har trent i flere uker allerede, denne uken startet også OBOS-ligaen og Toppserien for kvinner normal trening. Fra mandag 1. juni kan alle lag opp til junioralder trene som normalt og 8. juni er det planen at FFK sitt nivå skal igang, med forbehold om at NFF sine planer godkjennes av helsemyndighetene. 

Planlegger oppstart 4-5. juli
Postnord-ligaen skal etter planen starte helgen 4-5. juli, med andre ord begynner FFK med bortekamp mot Alta i Finnmarkshallen. De gjenstående kampene på terminlisten spilles som oppsatt, mens kamper som er utsatt vil bli satt inn i ledige helger og midtuker. Siste seriekamp vil bli søndag 15. november. Første kamp på Fredrikstad Stadion blir dermed mot Hødd den 12. juli, mens runde 3 blir mot Tromsdalen på bortbane. 

Dersom helsemyndighetene ikke godkjenner NFF sin plan for oppstarten av Postnord-ligaen til 4-5. juli, så vil en seriestart fra helgen 11-12. juli bety enkel serie med sluttspill. Dersom oppstart ikke skulle være mulig før august, så vil det bli spilt kun enkelt serie på 13 kamper. Opprykk, nedrykk og kvalifisering vil bli gjennomført som normalt uansett hvilket seriespill det blir.

Rekruttene med halv serie
Rekruttlaget rykket opp til 3. divisjon i 2019 og første sesong tilbake på dette nivået ender med enkel serie og kun 13 kamper. Opprinnelig terminliste forkastes og et nytt oppsett skal trekkes av NFF for å sikre den mest rettferdige inndeling av hjemme/borte, ettersom 13 kamper naturlig nok fører til at halvparten får en hjemmekamp mer enn den andre halvparten.

Begrunnelsen for at det skal spilles enkel serie er først og fremst utfordringen mange lag på dette nivået ville hatt med å spille mange midtukekamper på kryss og tvers av landet. I tillegg ville en dobbel serie tvunget frem seriekamper i november og kanskje senere, noe ikke alle 84 lagene på dette nivået har anlegg for. 

Første seriekamp skal etter planen gå helgen 1-2. august, noe som mest sannsynlig betyr mandag 3. august for rekruttene våre. Siste seriekamp blir i så fall lørdag 24. oktober. 
Foreløpig er det ikke besluttet av helsemyndighetene når lag på nivå 4 kan trene, men NFF har ved oppstart i august forutsatt at lag kan gjenoppta normal trening fra starten av juli.

Det vil bli opp- og nedrykk på vanlig måte, altså vinneren opp i Postnord-ligaen og de tre nederste ned i 4. divisjon.  

Annonse fra Obos-ligaen: