Sjansebonanza i siste seriekamp

FFK leverte offensivt og produserte sjanser på løpende bånd i siste serierunde for året, nå venter kvalifisering neste mandag!

Før kampen
Gjestene fra Trøndelag kom til Fredrikstad for å spille det som var årets siste fotballkamp for deres del. En middels sesong har det blitt for klubben som spilte Eliteserie i 2018 og 2019, veldig bra offensivt med 55 mål, men ditto svakt defensivt med hele 59 baklengs. Før dagens kamp kunne laget bli alt fra 9 til 13 i årets OBOS-liga.

FFK sin sesong er derimot ikke over denne lørdagen. Mandag 6. desember er det klart for kvalifisering for rødbuksene hjemme på Stadion. Til kampen mot Ranheim kunne trenerteamet velge mellom rekordmange tilgjengelig spillere for sesongen, kun Love Reuterswärd var uaktuell.

Perlescoring
Det var en rolig start på oppgjøret i Fredrikstad. En kald, men strøken matta ventet på spillerne, etter kvarteret begynte hjemmelaget å produsere sjanser. Og når sjansen først kom, så var den stor. Ismaheel var gjennom på høyresiden, slår ut til Kjelsrud Johansen som får en alle tiders mulighet, men fra 10 meter blir skuddet strålende blokkert.

Kjelsrud fikk en ny god mulighet etter innlegg fra Aukland da klokka passerte 24 minutter, men avslutningen til kapteinen gikk like utenfor stolpen. Noen minutter etterpå var Kjelsrud igjen nærme da han dro seg fint fri foran mål og skjøt, men keeper reddet godt. Returen havnet hos Ismaheel, men avslutningen hans ble blokkert.

Etter  35 minutter slo Drage en god corner som Nielsen heading mot lengste, der var Ismaheel som styrte mot målet, men keeper hentet frem en god redning. Mål hadde det uansett ikke blitt da Ismaheel stod i offside.

Etter 36 minutter kom endelig scoringen for FFK. Et flott angrep på høyresiden hvor Alba spilte gjennom Aukland som lag igjen til Åsheim. Rolvsøy-gutten lot seg ikke be to ganger og banket ballen bort i lengste hjørnet. FFK fortsatte trykket, men skapte ikke noen flere store sjanser og dermed var stillingen 1-0 til pause.

Sjansebonanza
Andre omgang startet med en enkel utligning for Ranheim som tok et kjapt frispark på midten, storscorer Melkersen kom seg forbi både Aleesami og Jenssen og satt ballen i nota. Helt mot spill og sjanser på det tidspunktet, men FFK hadde bare så vidt startet sjanseproduksjonen.

Andre omgang ble en ellevill sjansefest mot målet til Ranheim, altfor mye til å nevne alt. FFK skapte en rekke gigasjanser, blant annet flere ganger helt alene med keeper, men presisjonen foran målet stod ikke i stil med angrepsspillet.

Etter 60 minutter byttet FFK 4 spillere, og gikk enda mer offensivt til verks, med 4 angrepsspillere i frontrekken. Williams, Kjelsrud, Solberg og Ismaheel på topp, og sjanseproduksjonen avtok naturlig nok ikke da.

Etter enda flere store sjanser kom endelig scoringen da klokka passerte 70 minutter. Nielsen slo opp til Kjelsrud som tok ned på kassa, kjempet seg forbi forsvareren og dunket inn 2-1. Mer fortjent scoring enn det er det vanskelig å finne.

Kun et par minutter etterpå var Ismaheel på farta på høyresiden. Unggutten driblet seg innover, prøvde en pasning som mislyktes, men fikk ballen tilbake og på direkten klemte han ballen ned i lengste hjørnet.

FFK kunne scoret mange flere mål også etter dette, men oppgjøret endte med 3-1 til FFK etter en bra prestasjon. BEST prestasjon? Igjen! Ståplass Nord!

Kvalik neste!
Neste mandag skal først luke nummer 6 åpnes, deretter er det kvalifisering til Eliteserien! Motstander vet vi ikke enda, det avgjøres på onsdag når KFUM og Sogndal møtes.

Til denne kampen trenger vi DERE! Bli med og fyll Stadion!

Sesongkortholdere har plassen sin reservert frem til torsdag 12:00.
Billetter kjøpes i FFK Appen eller BILLETTER!