Sigurd Kvile til FFK

FFK og Bodø/Glimt er enige om et utlån av Sigurd Kvile (23), samt opsjon for kjøp etter sesongen.

Fra Norges beste lag til FFK

Sigurd Kvile er opprinnelig fra Bergen og spilte sine ungdomsår i Brann. I 2018 ble han hentet til Sarpsborg 08, men var tilbake i Bergen og Åsane i 2020-sesongen. Her imponerte den unge midtstopperen stort og ble etter sesongen kjøpt av Bodø/Glimt, som nettopp hadde fullført tidenes sesong på øverste nivå i Norsk fotball. 

I 2021-sesongen spilte Kvile relativt mye for Glimt, men i fjor og i år har konkurransen vært tøff og i jakten på spilletid har det blitt to utlån. Først til KBK i 2022 og i årets vårsesong var han utlånt til Sarpsborg 08. Dessverre har skader ødelagt mye av begge de utlånene. Nå er bergenseren tilbake i trening og klar for FFK. 

"Når FFK kom på banen var det dette jeg virkelig ville. De er et lag og en klubb i stor utvikling og er noe jeg vil ta del i. Jeg gleder meg til å bli kjent med klubben og de nye lagkameratene mine". Forteller Sigurd Kvile. 

Opsjon på kjøp

Potensialet til midtstopperen har det aldri vært tvil om. Med stor fart, fysikk og gode ferdigheter på ball er det mange som har ventet på det store gjennombruddet til Kvile. Det er også målet for FFK, som i tillegg til utlånet har sikret seg en opsjon på kjøp av Kvile etter sesongen. 

"Sigurd har et udiskutabelt potensial, noe vi håper skal forløses hos oss. Selv om det til å begynne med er et lån, så har både vi og Sigurd et langsiktig perspektiv. Vi er veldig glade for å få han inn hos oss.". Sier Joacim Heier.

Ingen flere inn

Med det er FFK ferdige med å signere spillere i 2023. Sommervinduet har gitt flere nye ansikter inn i troppen, som nå er rustet for en spennende høstsesong. 

"Med Sigurd inn har vi dobbel dekning på alle posisjoner i laget. Vi har noen skadebekymringer i forsvaret, denne signeringen gjør at vi opprettholder en sterk konkurranse, samtidig som vi kan ivareta spillerne på en god måte. Vi har mange gode treningsuker foran oss og med den kvaliteten vi har i troppen nå så kommer de til å drive hverandre fremover hver eneste dag. Et viktig premiss for å hele tiden utvikle spillerne og laget.". Avslutter Heier. 

Sigurd Kvile får draktnummer 17 og trener sin første økt med FFK i dag. 

Foto: Niklas Lyngfoss

Annonse fra Eliteserien: