Seier til slutt mot Hødd

Som ventet ble det en tøff og jevn batalje mot et godt organisert Hødd på Stadion lørdag, men en sen scoring av Drage sørget for en ny seier til FFK!

Endelig var det duket for kamp igjen på Fredrikstad Stadion med poeng i potten, forrige gang vi spilte tellende kamp på vår flotte arena var i 2-0 seieren over Kvik Halden 19. oktober 2019! Lørdag var det dags igjen og motstander var tradisjonrike og hardtsatsende Hødd fra Ulsteinvik. 

FFK gjorde få endringer på laget som slo Florø i åpningsrunden, eneste forandring var Nicolay Solberg som kom inn for Anas Farah som har fått en smell i kneet. 

Keepernes omgang
Det var FFK som tok tak i oppgjøret til å begynne med og satt et trykk på Hødd som fikk låne kula lite. Noen muligheter ble det også, men avlsutningene var ikke gode nok. 
Hødd kom mer inn i kampen etter hvert og spilte seg til noen gode muligheter, men både stanga og Håvar Jenssen stod i veien for et bortemål. 

Mot slutten av omgangen tok FFK mer over igjen og både Solberg og Alba testet gjestenes keeper med gode headinger, men også Hødd sin målvakt stod imot og dermed var stillingen 0-0 ved hvilen etter en jevnspilt omgang som var lagene byttet på å ha føringen spillemessig. 

Drage matchvinner
TIl pause kom nyervervelsen Josef Baccay inn på venstrebacken og han var med å sette fart på spillet til FFK med mange offensive bidrag. For FFK tok tak i oppgjøret etter pause mot et Hødd som fulgte sin kampplan til punkt og prikke med et godt organisert forsvarsspill, noe som plaget hjemmelaget store deler av kampen. 

Det ble noen gode muligheter for FFK etter hvert som Hødd ble slitne, men det var først etter 79 minutter avgjørelsen kom når Drage plukket opp en andreball i 16-mteren og smalt inn 1-0 nede i hjørnet bak Hødd sin for kvelden solide keeper. 

Mot slutten ble det spennende, men FFK holdt greit unna de 7(!) minuttene kampen gikk på overtid. Med det kunne vi notere oss for årets 10. strake seier!

9 dager til neste kamp
Neste kamp for FFK er først mandag 27. juli klokka 19:00 mot Vålerenga 2. 
Den kampen spilles på Intility Arena, men Vålerenga gjennomfører kampen helt uten tilskuere. Derfor blir Fredrikstad Blad sine sendinger eneste mulighet til å se kampen. 

Foto: Arne Glomdal

Annonse fra Obos-ligaen: