Seier og ny smultring!

Etter 4 uavgjort på rad ble det seier! Bryne ble slått 2-0 på Jæren etter scoringer av Begby og Okeke!

Før kampen
Bryne og FFK har møttes en rekke ganger de siste årene, og årets første møte gikk på Bryne stadion. Hjemmelaget fikk en tøff start på sesongen med 6 strake tap, men har løftet seg betraktelig gjennom sommeren. FFK kom fra 4 strake uavgjort-kamper.

Rødbuksene, for dagen kledd i svart, måtte klare seg uten 4 spillere til denne kampen. Kjelsrud Johansen og Aukland er ute med skader, mens Lindström og Solberg sonet karantene for 4 gule kort. Trenerteamet gjorde to bytter på laget som startet forrige kamp, inn kom Olav Øby på midtbanen og Riki Alba i angrep.

Ludde med høyre
Det skjedde lite de første minuttene på Bryne stadion, men da sjansen først kom etter 13 minutter så satt den. Mads Nielsen spilte ballen opp i banen, den gikk hele veien gjennom til Ludvig Begby som med høyrefoten trillet ballen rolig i mål.

To minutter etterpå gikk Riki Alba i bakken da han ble taklet inne i 16-meteren etter at han ble spilt gjennom av Noa Williams, men dommeren ristet på hodet og lot spillet gå videre. Like etter dette var hjemmelaget frempå med et par gode muligheter. Først etter en corner hvor Håvar Jenssen kom seg tett på avslutter og fikk blokkert til ny corner. Den ble klarert, men Bryne fikk slått inn igjen og kom til en heading på bakre stolpe som Nielsen klarert på vei mot målet.

Nå skjedde det en del ute på den strøkne gressmatta og etter 19 minutter fikk Alba en alle tiders mulighet da Håvard Åsheim, for dagen i en uvant 10er-rolle, spilte en flott pasning som Alba tok imot inne foran mål, la til rette og skjøt, men dessverre utenfor via en foten til en Bryne-forsvarer. Stor sjanse for FFK.

Kampen fortsatte i et godt tempo med et angrepsvillig hjemmelag som etterlot seg mye rom for FFK å kontre i. Dessverre for Fredrikstad-folket var ikke presisjonen god nok i overgangene og flere fine utgangspunkt rant ut i sanden uten at FFK kom til avslutning. Hjemmelaget gjorde det spennende hver gang ballen gikk ut av spill ved å enten slå eller kaste ballen inn i feltet, de første 45 minuttene klarte FFK å stå i mot og kunne ta med seg 1-0 ledelsen inn i garderoben.

Okeke avgjorde på overtid
62 minutter var spilt da det begynte å skje til etter hvilen. FFK roter bort en corner til hjemmelaget, ballen lander i feltet og legges tilbake ut på 15 meter der ballen hamres like over målet til Jenssen. Omgangens første sjanse.

Etter 67 minutter får Bryne frispark fra 30 meter som dunkes til, god retning, men Jenssen har kontroll og slår ut. FFK kontret og Obi Okeke var på gang inne i 16-meteren til Bryne, blir tilsynelatende klippet ned, men også denne lar dommeren gå, til store protester. Det var andre gang på få minutter hvor lynhurtige Okeke felles klart, ingen av dem dømt fordel FFK.

Bryne kom til en del dødballer utover i omgangen, og etter 72 minutter fikk de til en brukbar avslutning på en corner mot bakre stolpe. Heldigvis for FFK gikk headingen over målet til Jenssen. Mot slutten presset Bryne på og var veldig nærme etter 88 minutter da det ble innlegg og avslutninger, men ingen fant veien til nettet.

Bryne presset på mot slutten og FFK kastet innpå ungguttene Filip Stensland og Marcus Wenneberg, og til slutt var det ungguttene som skulle avgjøre kampen. Stensland vant ballen og ga til Okeke som løp fra alt og alle, rundet keeper og trillet inn 2-0 som også ble det siste som skjedde på Jæren.

Med det vant FFK endelig en kamp igjen etter 4 uavgjort på rad. Også gledelig er en ny smultring til Jenssen som nå er oppe i 6 kamper uten baklengs på året 14 første kamper!

To hjemmekamper på rad!
Neste kamp for FFK er hjemme mot Grorud på søndag 24. juli, så allerede onsdag 27. juli spilles den utsatte kampen mot Raufoss. Billetter til begge kampene kjøpes i FFK Appen eller her: BILLETTER!