Seier i Bergen

Stian Stray Molde ble den store helten da FFK tok en stor lagseier i Bergen mot Brann!

Fullsatt Brann stadion

Et tilnærmet fullsatt Brann Stadion møtte lagene i hovedkampen i den andre serierunden i årets Eliteserie. Brann innviet den nye hybride gressmatten sin, og skal ha skryt for et upåklagelig underlag i starten av april.

FFK stilte uforandret fra første serierunde, eneste endring i troppen var Joannes Bjartalid sitt fravær. Hans plass på innbytterbenken ble overtatt av Filip Stensland.

Stray Molde med årets første scoring

Den første halvdelen av første omgang var en jevnspilt affære, uten kvalifiserte målsjanser til noen av lagene. Etter hvert tok Brann over mye av banespillet, mens FFK lå dypt og forsvarte seg.

Brann begynte mot slutten av omgangen å få et overtak, uten at hjemmelaget klarte å produserer noen sjanser. Så, etter 42 minutter, var det FFK som spilte seg fremover. Mai Traore ble spilt inn i 16-meteren, var litt heldig da han fikk tilbake ballen etter å ha forsøkt seg, men på neste forsøket var han alt annet enn heldig da han spilte en sikker Stian Stray Molde på blank og dermed 1-0 til FFK like før pause.

Etter 3 overtidsminutter var omgangen over, på stillingen 1-0 til FFK.

105 minutter med fotball

Den andre omgangen startet som den førte avsluttet, med et ballbesittende Brann som angrep et kompakt FFK-forsvar. Etter drøye 50 minutter var hjemmelaget nære da Metcalfe ofret seg og blokkerte en god mulighet, men fortsatt ingen skikkelige skudd på mål fra Brann.

Etter en time spilt var Brann farlig nærme å forære FFK en stor sjanse, da keeper Dyngeland rotet bort ballen, men FFK klarte ikke å utnytte muligheten de fikk servert. Like etterpå kom Brann til sin første skikkelige sjanse da Finne ble spilt fri og lappet til på velkjent vis, men Fischer var raskt nok nede og fikk slått til corner med en god redning.

Etter 72 minutter vant FFK et frispark høyt i banen, den klemte Metcalfe inn foran mål på perfekt vis og hvem andre enn Stian Stray Molde var der igjen og satt 2-0 på lekreste vis.

Rundt 80 minutter kom det noen småsjanser fo både FFK og Brann. Sørløkk skjøt like over målet til bergenserne, noen minutter senere måtte Fischer i aksjon på strek, da han hadde god kontroll på et innlegg som gikk via Stray Molde og mot målet. Etter 87 minutter var Fischer også med på notene etter en heading på en corner.

Etter mange brudd i spillet ble det lagt til hele 13 minutter, og Brann fortsatte å angripe i tilleggstiden. Det ble med spill utenfor boksen og innlegg, men Brann var aldri skikkelig nærme en scoring og dermed kunne FFK ta med seg alle poengene hjem til Fredrikstad!

Cup så derby!

Lørdag 13. april smeller det. Fredrikstad mot Sarpsborg. "Alle lokaloppgjørs mor" ifølge Arne Scheie. For lengst utsolgt. Vi kunne ikke gledet oss mer!

Før den tid tar Eliteserien en kort pause og Norgesmesterskapet entrer scenen. Vårens vakreste eventyr med 64 "David mot Goliat" kamper fordelt over hele landet. FFK reiser til badebyen, nydelige Drøbak, for å møte Drøbak/Frogn på Seiersten stadion onsdag kl. 18:00.