Rosenborg neste

Søndag er det Trondheim, Lerkendal og Norges mestvinnende fotballklubb gjennom tidene som er på agendaen!

Mektige Rosenborg

Med sine 38 titler i serie og cup, er det ingen over og ingen ved siden for Rosenborg Ballklubb. På sitt aller beste vant Rosenborg ufattelige 13 år på rad mellom 1992 og 2004. Ikke nok med det, men Rosenborg har også deltatt i Champions League hele 11 ganger, med kvartfinale som beste sluttplassering. 

De siste årene har Rosenborg levert under forventning, men man skal ikke lengre tilbake enn til perioden 2015 til 2018 tok trønderne igjen 4 seriegull på rad, og innen samme periode vant de også NM 2 ganger. 

Mye nytt i 2024

Etter en skuffende sesong i 2023 ble det endringer på Lerkendal. Svenske Alfred Johansson ble hentet fra FC København og tok over ansvaret fra Svein Maalen, som hadde hatt hovedtrener-rollen midlertidig etter at Kjetil Rekdal forsvant tidligere på sesongen. Den unge treneren har også med seg mange nye i trenerteamet sitt. 

På spillersiden har det vært mest aktivitet ut portene, kun Tomas Nemcik ble rekruttert inn. Ut forsvant spillere som Olaus Skarsem, Per Ciljan Skjelbred, Andre Hansen, og ikke minst Morten Bjørlo og Oscar Aga, som begge leverer varene i Fredrikstad. 

Oppgjør nummer to i 2024

Kampen på Lerkendal er andre gang lagene møtes i 2024. Tidligere på våren var RBK på besøk i Fredrikstad, den gangen i forbindelse med 3. runde i NM, et oppgjør FFK tok seg videre fra etter en sen scoring av Oscar Aga. 

Søndag er det klart for det første av to oppgjør i seriespillet, en voksen oppgave for nyopprykkede Fredrikstad på flotte Lerkendal Stadion! Til oppgjøret vil FFK mangle Joannes Bjartalid, Mai Traore, Filip Stensland og Jeppe Kjær, alle ute med skade. Stian Stray Molde er også ute med karantene. 

Kampstart på Lerkendal søndag er 19:15. Det er rapportert om mange Fredrikstad-patrioter på tribunene i Trondheim, vi gleder oss til en spennende utfordring! 

Foto: Ole Martin Wold / NTB

Annonse fra Eliteserien: