DSC04055

Restituere, forberede, Raufoss

Onsdag venter en tøff og spennende oppgave når FFK reiser til Raufoss for å gjøre opp om en plass i kvartfinalen i årets Norgesmesterskap!

3 på rappen

Raufoss fortsetter å gjøre det vanskelige mulig, og har i 2024 gått løs på sin 6. strake sesong i OBOS-ligaen. Med unntak av sesongen 2020, hvor Raufoss kapret en kvalifiseringsplass for Eliteseriespill, har de øvrige 5 sesongene endt med 9-12. plass og mellom 34 til 38 poeng. God samling som som skytterne ville sagt, og dem er det noen av i ammunisjonsbyen.

Årets sesong i OBOS-ligaen startet litt trått for Raufoss, men den siste uken har det løsnet. Først feide dem Aalesund av sin egen bane med 4-1, deretter ble Ranheim slått med 2-1 i Trondheim og lørdag måtte Åsane reise hjem med 0-1 tap på Nammo Stadion. Med det er Raufoss på 7 poeng etter 6 kamper, 9. plass og et poengsnitt 1,17. Det tilsvarer 35 poeng, ting er altså akkurat som det skal være på Raufoss. 

Enten eller

Siden pandemien satte en pause for Norgesmesterkapet, har Raufoss vært et enten eller lag i NM sammenheng. I 2021 tok de seg til 4. runde, hvor de holdt Strømsgodset til 120 minutter og straffespark, men tapte. I 2022 derimot ble det en kort affære, rivalene Gjøvik/Lyn sendte Raufoss ut allerede i 1. runde. Og i fjor ble det et lite eventyr med kvartfinale, etter at Viking ble slått hjemme på Nammo. Semifinale ble det derimot ikke, Kjelsås vant kvartfinalen. 

Årets tre første runde har Raufoss tatt seg forbi Skreia (8-0), Skeid (2-1) og Ranheim (2-1). 

Alltid tøft på Nammo

For FFK sin del har sesongstarten vært meget god. Etter 6 seriekamper har laget samlet sammen sterke 11 poeng, og den siste uken har gitt tre strake seire uten baklengsmål, mot Sandefjord, Rosenborg og Odd. Ikke at det lurer noen som helst på Fredrikstad Stadion, alle vet hvor vanskelig det er å komme til Nammo Arena. 

I 2023 ble det 1-1 etter en sen utligning for FFK. I 2022 ble det et 2-1 tap. Tap ble det også i 2018, den gangen med 3-1 til hjemmelaget. I 2021 derimot, da reiste FFK hjem med full pott, etter seier 1-0 og dermed 3 poeng med i bagasjen for FFK. 

Til onsdagens kamp er det en nesten fulltallig tropp som er klare. Fortsatt mangler Mai Traore. Håvar Jenssen har vært ute noen dager grunnet en smell mot hodet. Filip Stensland har stått over de siste dagene grunnet en vond hæl. Ingen av disse er aktuelle mot Raufoss. 

Kampstart på Nammo Arena onsdag kveld er 18:00. 

Snart 16. mai fest

Til helgen spiller FFK nok en bortekamp, men så er det endelig klart for kamp på Stadion igjen. Da kommer Strømsgodset til Fredrikstad, og det er den store festdagen for norsk fotball som er på plakaten. 16. mai, fullt hus, topp stemning og et tradisjonsrikt oppgjør! Vel møtt! 

Kjøp billetter til 16. mai festen HER!

Annonse fra Eliteserien: