Rekruttene strålte fredag kveld

Et heltent rekruttlag leverte en flott prestasjon borte mot Kråkerøy fredag kveld.

Kråkerøy, FFK og 2/3 av ligaen er med i kampen om å unngå nedrykk fra 3. divisjon avdeling 2. Mellom 3. plass på tabellen og nedrykksplass skiller det kun 5 poeng med noen få kamper igjen å spille. Fredag kveld møttes to gode naboer på Kråkerøy stadion, og akkurat sånn som det skal være så var det to heltente lag som entret banen.

FFK stilte med flere spillere fra a-laget, men allikevel ikke mer voksent enn at 11 av 18 i kamptroppen holdt junioralder. Reglene for rekruttlagene i 3. divisjon er at kun 3 spillere over 22 år kan være på banen samtidig, for FFK var disse to Ludvig Begby og Håvard Åsheim denne kampen.

Noa Williams åpnet ballet
FFK tok tak i oppgjøret fra start mot et Kråkerøy-lag som la seg dypt og satset på å ta FFK på overganger. Det tok litt tid før FFK begynte å produsere farligheter foran målet til Kråkerøy, og det var først etter 16 minutter ledelsen kom. Adnan Hadzic gikk gjennom midtbanen til hjemmelaget, fant Kasander Getz som spilte videre til Williams, han dro seg pent fri og smalt ballen i mål mellom beina på Sahlin i Kråkerøy-målet.

Kun 3 minutter senere doblet FFK ledelsen. Getz ble felt i boksen og dermed straffe til FFK. Begby fikk sjansen fra 11 meter, men ble stoppet av Sahlin på første forsøk, returen satt han i mål, men da hadde dommer allerede litt overivrig blåst for at Sahlin gikk fra streken for tidlig. Nytt forsøk fra Begby og denne gangen fant han nettmaskene og 2-0 til FFK.

Etter dette produserte FFK flere gode muligheter, men avslutningene fulgte ikke opp det gode spillet i denne perioden. Like før pause skulle det endelig lykkes. Williams og Begby kombinerte fint på venstre, sistnevnte fant Samuel Gray inne foran mål, venstrebacken som for dagen bekledde høyrebacken la ballen flott til rette og banket ballen ned i hjørnet til 3-0 for FFK.

Getz med siste scoring
Etter hvilen fortsatte FFK å være det førende laget ute på det oliven-kunstgresset. Etter 54 minutter rullet FFK opp et flott angrep. Hadzic spilte Begby gjennom på venstre, Lervik-gutten slo inn foran mål til Getz som enkelt kunne plassere inn 4-0 i nettet.

FFK kunne hatt flere kasser fredag kveld, bl.a. hadde Begby et skudd i stanga etter en ny god forsering på venstresiden. Det ble med 4 mål etter en solid prestasjon fra rekruttene som med det skaffet seg et bedre utgangspunkt før de siste tre serierundene i 3. divisjon.

Neste kamp for rekruttene er hjemme mot serieleder Eik Tønsberg søndag 17. oktober, før serien avsluttes de påfølgende helgene mot Oppsal og Åssiden. Alt tyder på at FFK vil sikre plassen med en seier til i en av de siste tre kampene. For Kråkerøy er situasjonen litt vanskeligere, men med seire i de siste kampene vil de også kunne sikre plassen.

Som alltid var det topp bevertning fra Kråkerøy - Takk for kampen!